Anubhav Sinha’nın Thappad’indeki problem görünüşe göre çözülebilir. Delhi’de üst-orta sınıf bir aileden gelen iyi yerleşmiş ev hanımı Amrita (Taapsee Pannu), kocasından çok kişisel bir darbe alır. Adam, kadının aşırı tepkisi olarak gördüğü şey karşısında şaşkına döner.
“Ek thappad sana merhaba!” Amrita’nın kocası Vikram, ülkemizde organik olarak yetki sahibi erkeklerin ne kadar korkunç hale geldiğini vurgulayarak kendi zihninde mırıldanmaya devam ediyor. Gerçeklik kontrollerinin eksikliğinden hareketle, erkek egemenliğini düzenleyen ve normalleştiren kurallar, gıcırdayan sosyal yapımızın en aydınlanmış kısımlarında bile kabul edilebilir davranışlar haline geldi.
Thappad hanımlara aittir: Geetika Vidya, Maya Sarao (kocasının kötü bir şekilde kazınmış rolü hafif bir sapma), Tanve Azmi ve en önemlisi yaralı karısı rolüne kahramanca bir haysiyet ve mesafeli bir dokunaklılık veren Taapsee Pannu. Bu bayanlar kendilerini çığlık atan sessizlikler performansına damıtıyorlar. Başka herhangi bir çağdaş aktrisin, Taapsee’nin performansının katıksız ikna ediciliğiyle boy ölçüşebileceğini söylemeye cüret ediyoruz.
Thappad’in yaratıcısı Anubhav Sinha kimdir? Tum Bin ve Dus gibi hafif şekerlemeleri yöneten bir Anubhav Sinha var. En son hatası olan Tum Bin 2’yi yaptığı 2001’den 2016’ya kadar yaşadı.
Sonra bir şey oldu. Anubhav Sinha, Cash ve RA.One’ı yöneten adama muhtemelen gülecek olan tamamen farklı bir film yapımcısına, sosyo-politik açıdan alakalı bir hikaye anlatıcısına dönüştü.
Bu yeni avatar 2018’de Mulk’ta göründüğünde, Anubhav da bizim kadar şaşkın görünüyordu. “Bana ne oldu bilmiyorum. Sadece değişme ihtiyacı hissettim. Ve değiştim. Tum Bin ve Aapko Pehle Bhi Kahin Dekha Hai’yi yapan yönetmenle yaşayamayacağım açıktı” , dedi.
Mülk’ü 2019’da 15. Madde izledi. Yılın en düşündürücü ve aydınlatıcı filmi oldu. Thappad ile Anubhav, ülkedeki en beğenilen film yapımcılarından biri olduğunu kanıtladı. Ağzı tıkanmış yaratıcılığın bu zorlu zamanlarında, Anubhav Sinha’nın sinematik sesinin yüksek ve net bir şekilde duyulması gerekiyor.
Bu, siyasetin geçerliliğini zamansız şiire çeviren bir adam.