95. Akademi Ödülleri, 12 Mart’ta Los Angeles’taki Dolly Theatre’da sahiplerini bulacak. Hindistan Orijinal Şarkı, Belgesel Film ve Kısa Belgesel olmak üzere üç kategoride aday gösterilirken, törende Deepika Padukone bir ödül takdim edecek. Büyük etkinlik öncesinde Akademi’nin resmi Instagram hesabı, ünlü müzik bestecisi AR Rahman’ın Oscar kabul konuşmalarına bir göz attı.
Videoda AR Rahman, 2009’da Slumdog Millionaire ile iki Oscar kazanma konusundaki gerçeküstü deneyimini yansıtıyor. Adı ilk kez geçtiğinde, minnettarlığını Tamil dilinde “Tüm mükemmel övgüler yalnızca Tanrı’ya aittir” anlamına gelen bir dizeyle ifade etmişti.
“Oscarlar için tüm bu harika yemeklere gittim. Ama yine de güvensizdim ve tüm Hindistan tezahürat yapıyordu. Kendimi bir gladyatör gibi hissettim. Film müziği için adımı duyurduklarında ‘Bu gerçek mi? Yoksa bu bir rüya mı? Ve ondan sonra performans sergilemem gerektiğinden, “AR, tepki verme. Bu ve daha fazlası var. Performansını mahvetme” dedim Rahman paylaştı.
Rahman, Jai Ho için Gulzar ile En İyi Şarkı ödülünü alması için ikinci kez sahneye çağrıldığında yaptığı konuşmada, “Hayatım boyunca nefret ve aşk arasında bir seçim yaptım. Aşkı seçtim ve ben” demişti. Buradayım. Tanrı sizi korusun.”
O anı anımsatan Rahman, “En iyi şarkı için adımı ikinci kez anons ettiklerinde, filmin özünün iyimserlik ve umut olduğunu, çünkü dünya o ekonomik bunalımdan geçiyordu ve Slumdog Millionaire olduğunu söylemiştim konuşmamda. gören herkesin keyfi yerinde olacak şekilde yapılmıştır.
“Bazı insanlar belirli bir din hakkındaki bu ifadeyi yanlış yorumladılar ve bu doğru değil. Dünyadaki her sanatçının durumu budur ve onları sanatçı yapan da budur. Vermek isterler ve sevmek vermekle ilgilidir, don. al,” diye ekledi.
SS Rajamouli’nin gişe rekorları kıran RRR’sinden popüler dans parçası Naatu Naatu, Orijinal Şarkı kategorisinin lideri olduğundan, bu yıl Oscar’larda Hindistan için önemli. Shaunak Sen’in All That Breathes adlı filmi Belgesel Film Ödülü’ne aday gösterilirken, Guneet Monga destekli Elephant Whisperers Kısa Belgesel kategorisinde yarışıyor.