AR Rahman’ın Kanada’da bir caddeye adının verildiğini biliyor muydunuz? | hint filmi haberleri

Doğal

New member
Sektörde sahip olduğumuz en yetenekli müzisyenlerden biri olan AR Rahman, bugün 56. yaş gününü kutluyor. Eserleri sadece Hindistan’da değil, tüm dünyada biliniyor.

Efsane müzisyenin adının Kanada’da bir sokağa verildiğini biliyor muydunuz? Evet, doğru okudunuz! Grammy Ödüllü müzik bestecisinin, bir sokağa onun adını vermesinden sonra ülkenin Markham kentinden bir onur aldığı bildirildi.

Rahman, minnettarlığını dile getirerek, “Bunu hayatımda asla hayal edemezdim. Hepinize, Kanada Markham Belediye Başkanına (Frank Scarpitti), danışmanlara, Hindistan Başkonsolosluğuna (Apoorva Srivastava) ve Kanada halkına (sic) çok minnettarım.’

“AR Rahman ismi benim değil. Merhametli demektir. Merhametli, hepimizin sahip olduğu ortak Tanrı’nın sıfatıdır ve kişi ancak merhametlinin hizmetkarı olabilir. Öyleyse bu isim Kanada’da yaşayan tüm insanlara barış, refah, mutluluk ve sağlık getirsin. Tanrı hepinizi korusun. Hindistan’daki kardeşlerime tüm sevgileri için teşekkür etmek istiyorum. Benimle çalışan tüm yaratıcı insanlar, ayağa kalkıp sinemanın yüz yılını kutlamam için bana ilham verdi; tüm efsaneler dahil. Ben okyanusta çok küçük bir damlayım (sic).’

“Bunun bana çok daha fazlasını yapmak ve ilham vermek için büyük bir sorumluluk verdiğini düşünüyorum; yorulmamak ve emekli olmamak… henüz değil. Yorulduğumda bile yapacak daha çok işim, bağlantı kuracak daha çok insan, aşılacak daha çok köprü olduğunu hatırlayacağım (sic)” diye sözlerini bitirdi.