Assam Başbakanı Himanta Biswa Sarma, geçtiğimiz günlerde ‘Pathaan’ın gösterime gireceği bir Guwahati tiyatrosundaki protestolar sorulduğunda ‘Shah Rukh Khan kimdir?’ diye yanıtlamıştı. Bildirildiğine göre, ‘Shah Rukh Khan kimdir? Ne kendisi ne de filmi Pathaan hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bollywood’dan pek çok kişinin aramasına rağmen, Khan beni sorun hakkında aramadı. Ama gelirse konuyu araştırırım. Kamu düzeninin ihlali ve dava açılması halinde işlem yapılacaktır.”
Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, gece saat 02.00’de SRK ile yaptığı görüşmeye ilişkin tweet attı. Himanta Biswa Sarma, “Bollywood oyuncusu Shri @iamsrk beni aradı ve bugün sabah 2’de konuştuk. Filminin gösterimi sırasında Guwahati’de meydana gelen bir olayla ilgili endişelerini dile getirdi. Ona, kanun ve düzeni sağlamanın devletin görevi olduğuna dair güvence verdim. Araştıracağız ve bu tür istenmeyen olayların meydana gelmemesini sağlayacağız.” Birkaç gün önce, Bajrang Dal aktivistleri şehirdeki Narengi’de ‘Pathaan’ın gösterileceği bir tiyatroya baskın düzenleyerek filmin afişlerini yırtıp yaktılar.
Sidharth Anand’ın yönettiği ‘Pathaan’da ayrıca Deepika Padukone ve John Abraham da yer alıyor. Film, “Besharam Rang” şarkısında Deepika’nın safran rengi bikinisiyle çok eleştirildi. CBFC tarafından önerilen birkaç kesintiden sonra ‘Pathaan’ 25 Ocak’ta ekranlara çıkacak.