Doğum Yıldönümü Özel Etkinliği: Bappi Lahiri’nin Öteki Yüzü | hint filmi haberleri

Doğal

New member
Dünya Bappi Lahiri’yi ‘I am a disco dance’ ve ‘Ramba ho ho’ gibi baharatlı disko şarkılarından tanıyor. Ancak bestecinin, kulüp şarkılarının asi gövdesi tarafından gölgede bırakılan başka, daha yumuşak, daha melodik bir yönü vardı.

Bappi, Lataji’nin uluslararası tarafı dediği şey tarafından gölgede kalmasıyla, ipek baladlarından sürekli pişmanlık duyuyordu.

Sonraki şarkıcı, saygıyla Mata Saraswati adını verdiği Lataji’siyle olan silinmez bağından sık sık söz ederdi: “Daha yumuşak şarkılarımı seviyorsun. Mata Saraswati ile yaptığım ‘Sooni yakında raahein’ (Phir Janam Lenge Hum) ve ‘Tu kahan aa gayi zindagi’ (Bhavna) gibi ciddi baladlardan gurur duyuyorum.”

İkincisi için, Bappida’nın Kaifi Azmi’nin zamansız şiirini akort etmesine izin verildi. “Sanırım ‘Tu kahan aa gayee zindagi’, Mata Saraswati’nin söylediği Kaifi Saab’ın son sözleriydi. Ama film (Bhavna) yayınlanmadı. Mata Saraswati için verdiğim sevgi emeği unutuldu. ‘Pyaas’ adlı bir filmde Mata Saraswati ile yaptığım başka bir klasik şarkı daha vardı. Şarkı “Dard ki ragini muskurake chhed de” idi. Bu kompozisyonla gurur duyuyorum. Mata Saraswati, onu tüm zamanların favorilerinden biri olarak değerlendirdi.

Bappida’nın daha yumuşak şarkılarının pazarı olmadığından değil. “Peki ya Kishore Mama (Kishore Kumar’a böyle hitap ediyordu) ‘Pyar manga hai tumhi se’ (Kolejli Kız) ve ‘Manzilein apni jegah’ (Sharaabi) ve Mata Saraswati’nin ‘Gori hai kalaiyan’ (Aaj Ka Arjun) ve ‘ Zid na karo’ (Lahu Ke Do Rang). Yani hafif melodik şarkılarım gözden kaçmış değil, diye karşı çıktı Bapida.

Disko şarkılarıyla gurur duyduğunu da yineledi: “Hızlı kulüp şarkılarım ve disko şarkılarım milleti ayağa kaldırdı. Baharatlı şarkılar, mutlu şarkılar. Dünyanın dans etmek için bir nedene ihtiyaç duyduğu bir zamanda geldiler. Onlara bu nedeni verdim.