Aktris Mumtaz, ETimes’a özel olarak konuşuyor ve Sanjay Leela Bhansali’nin Heeramandi’sindeki rolüyle ilgili en önemli güncellemeyi açıklıyor. Ayrıca yakında Dharmendra ile birlikte Indian Idol realite şovunda yer alacağını da açıklıyor. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin…
Sony TV’de Indian Idol’da oynamanız için teklif aldınız mı?
Bana birkaç kez yaklaştılar ama her seferinde geri çevirdim. Hayranlarımın çoğu beni görmek için can atıyordu çünkü gerçekten büyük bir boşluk vardı. Bu yüzden, hayranlarım bana bu kadar sevgi gösterirse şovu yapacağımı düşündüm. Dharmendra ji ve ben şovu birlikte yapıyoruz. Her şeyin yolunda gitmesi için dua et.
Artık Sanjay Leela Bhansali’nin Heeramandi’sinin bir parçası değil misiniz?
Heeramandi, Hindistan’da var olan ‘mandi’ye dayanan bir dizidir. Bhansali ji benim hayranım ve ben de onun hayranıyım. Kadın kahramanları çok güzel sunuyor. Eskiden V Shantaram’ın yaptığı gibi çok sıkı çalışıyor. Onunla ofisinde buluşmaya gittim. Görüşmemiz üç saat sürdü. Benim hayranım olduğunu söyleyince şaşırdım. O mükemmel bir yönetmen ve içinde bir şeyler olan insanlara saygı duyuyor. İkimiz de mükemmeliyetçiyiz, bu yüzden çok iyi anlaşıyoruz. Beni Heeramandi’de görmek istediğini gelişigüzel bir şekilde söyledi. Bunun dışında kendisine sormadan bir şey söylemek istemiyorum. Aramızda konuşulmayan bir şey söylemek istemiyorum. Belki bir role uygun olmadığımı düşünüyor ya da bedava çalışacak biri olmadığım için çok şey istediğimi düşünüyor. Buna cevap verebilecek. Ona saygı duyuyorum ve onu incitecek bir şey yapmak istemiyorum.
Şu anda size ne tür roller teklif ediliyor?
Jane Fonda’nın sadece yaşlı bir kadın olarak sunulmadığı, başrolde oynadığı Monster In Law gibi bir film yapmak isterim. İyi görünüyordu, iyi bir rolü vardı ve ona zarafet sunuldu. Bu tür konuları dinlemek isterim. Kendime çok iyi baktım. İnsanlar hala iyi göründüğümü söylüyor. Teklifler gelmeye devam ediyor, ancak parça parça rol oynamanın bir anlamı yok. Sony TV’nin beni bir program yapmaya ikna etmesi 2 yıl sürdü. Hayranlarım için yapıyorum. O kadar şanslıyım ki, işten bu kadar uzun süre uzak kaldıktan sonra bile insanlar beni hala sevdiklerini ve hayranlarım olduklarını söylüyorlar. Gösteriyi hayranlarım için yapmak ve nasıl tepki vereceklerini görmek istiyorum.
Şimdiki neslin hangi aktrisinin seninle aynı özelliklere sahip olduğunu düşünüyorsun?
Şey, Mümtaz gibisi yok. İşler, (aktrislerin) giyinme ve kendilerini sunma biçimleri değişti. Ben bunları hiç yapmadım ve yapmayacağım. Bu artık benim sektör tipim değil.
David Dhawan’ın Shatrughan Sinha ile oynadığı Aandhiyaan, 1990’daki geri dönüş filminizdi.
Evet, evlendikten sonra Aandhiyaan yaptım. Ama insanlar Mümtaz’ın bu kadar yaşlı bir karakteri oynamak için çok genç olduğunu söylediler. Yetişkin erkek çocuk annesi gibi görünemezdi. Film iyi gitmedi. Ondan sonra birkaç teklif aldım ama kalbim kırıldı.
Damadınız Fardeen Khan da geri dönüş yapıyor.
Çok tatlı, yakışıklı, çalışkan bir çocuk. Fiziği üzerinde çalıştı ve geri dönüş yaptı. Babası öldüğü için biraz morali bozuktu. Babasını çok severdi. Şimdi o iyi.
Sektör arkadaşlarınızla ne sıklıkla buluşuyorsunuz?
Poonam Sinha (Shatrughan Sinha’nın karısı) ile tanıştım. Rajesh Khanna’nın eski kız arkadaşı Anju ile tanıştım. Anlaştığım başka arkadaşlarla tanışırım. Ben bu konuda seçiciyim. Samimi ve bu günlerde nadir bulunan insanlarla birlikte olmayı seviyorum.