Hindistan Film Koruma ve Restorasyon Atölyesi Mumbai’de başladı -‘Film tarihimizi korumak gerekiyor’ | hint filmi haberleri

Doğal

New member
Hindistan Film Koruma ve Restorasyon Atölyesi bugün Mumbai’de başlıyor ve açılış törenine Gulzar, Waheeda Rehman ve Shyam Benegal gibi usta film kişiliklerinin katılması bekleniyor.

Pandemi nedeniyle üç yıllık bir aradan sonra Hindistan Film Koruma ve Restorasyon Atölyesi’nin yedincisi tekrar Mumbai’de. 4-10 Aralık tarihleri arasında Bombay, Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya’da planlanan atölye, Martin Scorsese’nin Film Vakfı (TFF) ve Uluslararası Film Arşivleri Federasyonu (FIAF) ile işbirliği içinde Film Mirası Vakfı (FHF) tarafından ev sahipliği yapıyor. Dünya Sineması Projesi ile işbirliği. FHF direktörü Shivendra Singh Dungarpur, atölyenin yıllar boyunca film mirasını kurtarmak için bir arşivci havuzu oluşturmada hayati bir rol oynadığını söyledi.

Amitabh Bachchan'dan alıntı

Bu yıl, FIAF Eğitim ve Sosyal Yardım Koordinatörü David Walsh tarafından tasarlanan yedi günlük çalıştay, selüloit ve dijital film koruma ve restorasyonunun en iyi uygulamaları üzerine oturumları içerecek ve ilk kez ileri düzey bir müfredat sunacak. JF Madan’ın yapımcılığını üstlendiği nadir 1921 Hint sessiz filmi Behula, Martin Scorsese’nin The Raging Bull (1980), Richard Lester’ın A Hard Day’s Night (1964), Wong Kar-Wai’nin In The Mood’u da dahil olmak üzere restore edilmiş klasik filmler Mumbai’deki Regal Cinema’da gösteriliyor. Aşk İçin (2000), Bernardo Bertolucci’nin Il Conformista (1970) filmi ve FHF’nin Aravindan Govindan’ın Thamp’ının (1978) restorasyonu.

Martin Scorcese'den alıntı

Daha önce bu atölye çalışması Pune, Chennai, Haydarabad ve Kolkata gibi şehirlerde düzenlendi ve Shyam Benegal, Naseeruddin Shah, Kamal Haasan, Mani Ratnam, SS Rajamouli ve Nagarjuna gibi film şahsiyetleri atölyeyi destekledi. FHF’nin bir destekçisi olan Amitabh Bachchan şunları söyledi: “Bu çalıştayın, film kardeşliğimize ve tarihimizin ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak film mirasımıza değer verenlere, Film Mirası Vakfı’nı eski haline getirme konusundaki sarsılmaz taahhüdünde desteklemek için ilham vermesini umuyoruz. tutmak için geçmiş. , Hindistan’ın film mirasının bugünü ve geleceği. 2015’teki başlangıcından bu yana atölyenin ortağı olan The Film Foundation’ın kurucusu ve başkanı Martin Scorsese şunları ekledi: “Bugüne kadar bu atölyeler, 300’den fazla katılımcıya filmleri korumak ve restore etmek için gereken becerileri kazandırdı. Atölye çalışmaları sırasında eğitilen yerel arşivciler artık film tarihini Hindistan, Sri Lanka, Bangladeş ve Nepal’deki arşivlerde korumak için çalışıyor. Bu yıl başvurular ABD, İtalya, Portekiz, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Almanya’dan gelen öğretmenlerle birlikte Orta Doğu ülkelerinde ikamet edenlere de açık olacak. Bu gerçekten küresel bir çaba.”

‘Bu yılki çalıştay tamamen Gülzar’la ilgili’

Gülzar

FHF Direktörü Shivendra Singh Dungarpur şöyle diyor: “Bu yılki program gurum Gulzar’a ithaf edilecek.
sahab, bana film yapımcısı olmam için ilham veren efsanevi senarist, yönetmen ve söz yazarı. Kariyerime Gülzar’da AD (Müdür Yardımcısı) olarak başladım.
sahab Lekin’de (1991). Hindistan Film ve Televizyon Enstitüsü’ne (FTII) kabul edilmem için beni zorladı. “Film yapmak için gerekli olan tekniği öğreniyorsun,” sözleriydi. Enstitüde bir takip kursuna kaydoldum ve bu, kariyerimde bana çok yardımcı oldu.”

Hindistan’ın ilk kadın süperstarının gösterime giren ender filmi

Bir başka önemli nokta da, Patience Cooper'ın oynadığı, ender Hint sessiz filmi Behula'nın (1921) gösterimi.

Bir başka önemli nokta da Patience Cooper’ın oynadığı nadir Hint sessiz filmi Behula’nın (1921) gösterimidir. “O zamanlar erkekler ekranda kadın kılığına giriyordu çünkü kadınlar filmlerde çalışmıyordu. Kolkata’dan bir İngiliz-Hint aktör olan Patience, Hindistan’ın ilk kadın süperstarıydı. Behula onun kalan tek filmi ve ilk kez Hindistan’da beyaz perdede gösterilecek” diyor Shivendra.