Kayıttan şarkı söylemeden bağımsız müzik ve videolara geçiş büyük ölçüde güven ve cesaret gerektirir. Shipra Goyal’in yapmayı başardığı tam olarak buydu. Genç şarkıcı, Kadınlar Günü’nde ETimes’a yolculuğu ve özgüvenin önemi hakkında konuştu.
Bir kadın olarak yaptığın ve gurur duyduğun tek şey nedir?
Çok genç yaşta finansal olarak bağımsız hale geldiğimi.
Kadınlar için hem evde hem de işte destekleyici ve güvenli bir ortam yaratmak için bir yerde ihtiyaç duyulan önemli şeyler nelerdir?
Kadınlara yönelik zihniyet değişikliği en önemli şeydir.
İfade özgürlüğü sizin için ne ifade ediyor?
İfade özgürlüğü, biz kadınlar olarak henüz tam olarak sahip olmadığımız bir şeydir.
Hayattaki en büyük desteğin kim oldu ve neden?
Yeteneğime asla inanmayan insanlar asla başaracağımı düşünmediler. Onlar sayesinde bugün olduğum kişiyim. Ailem de bana destek oldu.
Erkekler eşitlik ve karşılıklı saygının sağlanmasına nasıl katkıda bulunabilir?
Her şeyin zihniyetle (soch) başladığına inanıyorum. Eşitlik ve saygı hakkında düşünmeye başlarlarsa, bu ilk adımdır.
Bir kadın olarak, erkek meslektaşlarınıza kıyasla evde veya işte herhangi bir ayrımcılığa maruz kaldınız mı?
Evet. Sıklıkla. Erkek şarkıcılara öncelik verilirdi, jeneriklerde isimleri vurgulanırdı, hatta şarkı yapılırken erkek şarkıcıya daha fazla önem verilirdi. Bollywood’da çok az kadın şarkısı var. Bunun yerine, erkek egemen bir şarkıya bir kadın şarkıcının repliğini koyuyorlar. Hiç iyi şarkıcımız falan kalmadı mı? Değerimizi anlamanın ve yeteneklerimize saygı duymaya başlamamızın zamanı geldi.
Erkeklerden sağlıklı, uzun süreli bir ilişki kurmak ve kıvılcımı canlı tutmak için ne bekliyorsunuz?
Kişisel olarak saygı benim için çok önemlidir. Kocam da duygulu bir iki sözle gözlerimi kamaştırabilmelidir.
Hiç vücut imajı sorunlarınız oldu mu? Nasıl başa çıktınız?
Evet, kariyerimi bir Bollywood şarkıcısından ana akım bir sanatçıya geçerken fiziksel sorunlar yaşadım. Şarkılarımda çalmaya başladığımda. Fazla kilolu olduğum için birçok videoda atlamak zorunda kaldım. Kendi videolarımda görünmek için antrenman yapmam ve forma girmem gerekiyordu. Formda kalmak iyidir, ancak bu bir zorunluluk olmamalıdır.
Cinsiyet karşılaştırmaları söz konusu olduğunda ücret farklılıkları konusuna nasıl yaklaşırsınız?
Kendi değerimizi anlamalıyız.
Genç halinize ne tavsiye edersiniz?
O gün kendi şartlarınla başaracaksın.