Film yapımcısı Mahesh Bhatt, aklından geçenleri söylemesiyle ve lafı dolandırmamasıyla tanınır. The Invincibles’ın yeni bölümünde sıkıntılı çocukluğundan bahsetti ve annesinin Müslüman olmasına rağmen kimliğini gizlemek ve Hindu gibi yaşamak zorunda kaldığını hatırladı. Müslüman bir anne ve Hindu bir babanın evlilik dışı doğduğu için gayri meşru bir çocuk olarak damgalandığını da hatırladı.
“Gayri meşru bir çocuk olarak damgalanıyorsanız… ailem, ben 1948’de bağımsızlık sonrası Hindistan’da doğdum; annem Şii bir Müslümandı. Çoğu insanın inandığı Shivaji Parkı’nda yaşıyorduk; Hindular da var. Mahesh, Arbaaz Khan’a “orada kimliğini sakladı ve bir sari giydi ve bir tika taktı” dedi.
Sözlerine şöyle devam etti: “Babam çok saygın bir sinemacıydı. Anneme aşık oldu ama oradaki dini önyargılar nedeniyle gayri meşru ev bizdik, kalıntılar bize geldi. Annesinin başka bir Müslüman kadına (karısı olmasına) izin vermesi gibi, ama birbirlerine âşık olmuşlardı.”
Yapımcı ayrıca babasının diğer ailesiyle birlikte Andheri’de yaşadığını açıkladı. “Evimize geldiğinde, bir yabancı gelmiş gibi hissettim” diyen, kendisini köşeye sıkıştıracak ve babasının nerede olduğunu soran zalim yaşlı adamlarla karşılaşacağını da sözlerine ekledi. Ve kız kardeşi yalan söyler ve ateş etmeye gittiğini söylerdi.
“Bir gün babam bizimle yaşamıyor, karısıyla Andheri’de başka bir yerde yaşıyor dedim. Ablamlar gelip anneme durumu anlattılar ve ben hayatımın dayakını yedim. Ama sonra anladım ki onlar Beni taciz etmeyi bıraktı ve insanların sakladığınız şeylerle sizi manipüle ettiğini gördüm” diye ekledi.
Mahesh’in, daha çok Kiran Bhatt olarak bilinen Lorraine Bright ile ilk evliliğinden iki çocuğu Pooja Bhatt ve Rahul Bhatt ve Soni Razdan ile ikinci evliliğinden iki çocuğu Alia Bhatt ve Shaheen Bhatt vardır.