Manoj Bajpayee, NSD’nin reddedilmesinin ardından yaşadığı depresif dönem sırasında “geçici bir intihar düşüncesi” yaşadığından bahsediyor | hint film

Doğal

New member

Ünlü Bollywood oyuncusu Manoj Bajpayee, Ulusal Drama Okulu (NSD) tarafından reddedildikten sonra derin bir üzüntü dönemi yaşadığını ortaya koyarak, depresyonla mücadelesini anlattı.
ANI’ye konuşan Bajpayee, çocukluğunu anımsadı ve Harivansh Rai Bachchan’ın bir şiirini okuduğu için övüldüğü beşinci standardından beri her zaman bir aktör olmayı arzuladığını paylaştı. “Onu okuduktan sonra aşağı indiğimde, aklımda bir yerlerde harekete geçme kararı vardı” dedi.

Ancak hırslarını ailesiyle paylaşamadığı için kendine sakladı. Bajpayee büyürken hayalinin peşinden gitmeye daha kararlı hale geldi ve gözünü Delhi’deki Ulusal Drama Okulu’na dikti. Bajpayee, “Okuldan sonra Ulusal Drama Okulu’na hazırlanmam ve oraya kabul edilmem gerektiğine karar verdim.”
Yıllar sonra, Bajpayee MBBS sınavında başarısız olunca, babasına Delhi’deki UPSC’ye hazırlanmasını söyledi. Ancak hedefi hala NSD’ydi ve oraya gitmesine izin verilmediğinde bunun oyuncu üzerinde derin bir etkisi oldu.

Bajpayee, tek bir planı olduğu ve alternatiflere hazırlıklı olmadığı için tüm kapıların kendisine kapandığını hissettiği bir dönemden geçtiğini açıkladı. NSD’nin reddi onun üzerinde büyük bir etki yarattı ve bu süre zarfında sevdikleriyle yüzleşmekte zorlandı.

“Ulusal Drama Okulu’na (NSD) girdiğimde, o 3 yıl içinde oldukça fazla deneyim kazandım, ancak yine de reddedildim. Ondan sonra, bir ay boyunca her şey benimmiş gibi hissettim. çünkü hiçbir zaman bir B planım olmadı. Asla bir B planı yapmadım. Ondan sonra arkadaşlarım beni bir ay boyunca desteklediler ve beni depresyondan çıkardılar ve yeni bir yol aramaya başladım. Sonunda Mandi House’da bir tiyatro grubu NSD mezunlarından bir tanesi katıldığım 365 günlük bir atölye çalışması yaptı. Orada çok şey öğrendim.

Oyuncu, o dönemi detaylandırarak, geçici bir intihar düşüncesi yaşadığını, ancak medyanın iddia ettiği kadar şiddetli olmadığını söyledi. Bu tür düşüncelerin depresyondan muzdarip insanlar için alışılmadık bir durum olmadığını vurguladı.

Bajpayee, “Yakınlarım ve sevdiklerimle nasıl yüzleşeceğimi bilemediğim bir depresyona girdim. Ve tek bir planınız olduğunda, tüm kapılar kapanmış gibi hissediyorsunuz. Bu süre zarfında yaşadım. insanların manşetlere çıktığı geçici bir intihar düşüncesi, ama değildi, insanların depresyondayken yaşadıkları geçici bir düşünceydi.

Deneyiminden bahseden Bajpayee, değişen aile dinamiklerinin ruh sağlığı üzerindeki etkisine dikkat çekti. Geçmişte aile sisteminin bireyler için bir destek ağı işlevi gördüğünü, ancak modern zamanlarda bu desteğin aşındığına dikkat çekti.

Aile sisteminin değişen dinamikleri hakkında konuşan Bajpayee, “Bir aile sistemi çöktüğünde, bu bir yerlerde bir çöküntü olarak kendini gösterir. Toplumun eskiden destek görevi gören bir aile sistemi vardı. Şimdi toplum sadece söylemek için orada ama bunu söylüyor.” sistem kendi içinde çöktü… İnsanlar mahremiyet adına kendilerini kapıların arkasında tutuyorlar ve ortak bir aileye sahip olduğumuz için biz de çok benmerkezci hale geliyoruz.

Mücadelelerine rağmen, Bajpayee sonunda tiyatro camiasında bir yer buldu ve ünlü bir oyuncu oldu. Depresyonuyla ilgili samimi ifşası, akıl sağlığı sorunlarının herkesi etkileyebileceğini ve zor zamanlarda yardım ve destek aramanın gerekli olduğunu hatırlatıyor.