Gudi Padwa münasebetiyle, Marathi mulgi Mrunal Thakur hatıra şeridine gitti ve festival gününde evindeki ritüelleri ve kutlamaları Bombay Times ile paylaştı. Günün neden çifte kutlama gerektirdiğini açıklayarak, “Gudi Padwa veya Marathi Yeni Yılı, yeni başlangıçları işaret ettiği ve baharın gelişini işaret ettiği için Maharashtra sakinleri için hayırlıdır. Çok fazla neşe ve pozitiflik getiriyor. Tithi’ye (Hindu takvimi) göre babamın doğum gününü de Gudi Padwa’da kutluyoruz, bu yüzden benim evimde her yıl çifte kutlama yapılıyor.”
Planlarını paylaşarak ekledi, “Gudi ubhaarnyat khoop ananda hoto (Gudi’yi balkondan veya pencereden dışarı çekmek bana büyük zevk veriyor). Uzun bir bambunun tepesine yepyeni bir sari sarılır. Üstüne neem yaprakları ve şeker çelenkleri çiçeklerle birlikte tutturulmuştur. Bu aranjman bir çömlek (handi veya kalaş) ile kapatılır ve sabah kaldırılır. Puja yaparız ve naivedya (Tanrı’ya sunulan yiyecek) sunarız. Öğle yemeği muz yaprağında servis edilir. Gudi gün batımından önce indirilir. Her yıl olduğu gibi bu kez de ailemle birlikte ailemin evinde bayramı kutlayacağım” dedi.
Mrunal, “Bu vesileyle Maharashtra’daki her evde zorunlu olan biraz gürültü yapıyoruz ve lezzetli puranpolislerin tadını çıkarıyoruz” diyor. Gudi Padwa sabahlarını aile ile geçirmek ve telaşlı hayatımıza bir mola vermek güzel.”
Aktris sarilerini çok seviyor ve festivalde annesinin sarilerini giymekten daha iyi ne olabilir? “Kısralara aşığım ve son zamanlarda annemin güzel sarilerinden bazılarına rastladım, bu yüzden bu yıl onun sarisini giyiyorum. Ve onu bir nath ile birleştireceğim. Giyinme, festivalin bir başka favori parçası. Kendinize ve ailenize zaman ayırabilir, giyinmek için zaman ayırabilirsiniz.
Geçtiğimiz birkaç yılı ve festivalleri ne kadar sevdiğini anlatan Jerseyli oyuncu, “Festival kavramını seviyorum. Giyinmek, lezzetli ev yapımı yemekler ve ailenizle bir araya gelmek… tüm bunlar bizi kültürümüze bağlı ve köklü kılıyor. Pek çok festivali aynı coşkuyla kutladığımız bir ülkede yaşadığım için mutluyum. Gudi Padwa herkese neşe, sağlık ve refah getirsin.Navavarshachya ani Gudi Padwyachya hardik Shubhecha.”