Film yapımcısı Rajkumar Santoshi, ölüm tehditlerinin ardından Pazartesi günü polise şikayette bulundu ve ek güvenlik talep etti. Polis Özel Komiseri Deven Bharti’ye yazdığı bir mektupta Santoshi, ölüm tehditleri aldıktan sonra ekstra güvenlik istedi ve “Gandhi Godse: Ek Yudh” adlı filminin basın toplantısında son olay hakkında resmi olarak bilgi verdi.
Çıkarları olan bir grubun etkinliği yarıda kestiğini söyledi.
Santoshi, “Daha sonra, bazı bilinmeyen kişilerden bu filmin gösterime girmesini ve tanıtımını durdurmamı isteyen birkaç tehdit geldi. Kendimi güvende hissetmiyorum ve bu tür kişilerin serbest bırakılması halinde bana ve akrabalarıma ciddi zarar verilebileceğini iddia ediyorum.” mektupta söyledi.
“Ghayal”, “Damini” ve “Pukar” gibi ses getiren dizilere imza atmasıyla tanınan yapımcı, polisten gerekli adımların atılmasını istedi.
“Kendimi ve ailemin diğer üyelerini korumak için bana acilen ek güvenlik sağlamanızı rica ediyorum” diye ekledi.
Cuma günü düzenlenen “Gandhi Godse: Ek Yudh” tanıtım etkinliğinde, medya personeli arasında oturan birkaç protestocu siyah bayraklar salladı ve “Mahatma Gandhi Zindabaad” gibi sloganlar attı. Filmin Mahatma Gandhi’nin mirasını baltaladığını ve suikastçısı Nathuram Godse’yi yücelttiğini iddia ettiler.
Olayın ardından polis, tatsız durumların yaşanmaması için çağrıldı.
Santoshi’nin yazıp yönettiği film, iki karşıt ideolojinin Gandhi ve Godse arasındaki savaşını anlatıyor.
Sırasıyla Mahatma Gandhi ve Nathuram Godse olarak Deepak Antani ve Chinmay Mandlekar’ı içeriyor.
Santoshi Productions LLP ve PVR Pictures tarafından desteklenen “Gandhi Godse: Ek Yudh”un 26 Ocak’ta vizyona girmesi planlanıyor.