Padwa ödülü, ülkedeki en yüksek sivil ödüllerden biridir ve Padma Vibhushan, Padma Bhushan ve Padma Shri’yi içerir. Her yıl Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bu ödüller takdim ediliyor ve 2023 yılı ödül listesi açıklandı. Bu yılın ödül kazananlarının listesi kısa bir süre önce açıklandı.
Raveena Tandon bu yıl bir Padma Shri ile ödüllendirilecek. Oyuncu Etimes’e konuştu ve bu onuruna cevap verdi. “Onurlu ve minnettarım. Katkılarımı, hayatımı, tutkumu ve amacımı – film ve sanatı – takdir ettiğiniz için çok teşekkür ederim Hindistan Hükümeti, sadece film endüstrisine değil, ötesine de katkıda bulunmama izin verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” bana bu Sinema Sanatı ve Zanaatı yolculuğunda rehberlik etti – elimden tutan herkes ve beni yukarıdaki tüneğinden izleyen herkes bunu babam Ravi Tandon’a borçluyum.
Oyuncu, ‘KGF Chapter 2’deki muhteşem performansı dışında geçen yıl ‘Aranyak’ta yer aldı. Diğer ödül kazananlar arasında müzik alanına katkılarından dolayı Altın Küre sahibi MM Keeravani yer alıyor. 1954 yılından beri çalışan ve ‘Noor Jahan’, ‘Pakeezah’, ‘Dil Ek Mandir’ gibi filmlerde birçok şarkıyla tanınan şarkıcı Suman Kalyanpur, Padma Shree ile ödüllendirildi. Efsane isim Zakir Hussain de ödül kazananlardan biri.
Padma Ödülleri, Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından Nisan veya Mayıs aylarında verilir. Bu yıl, bu listede 19 ödül kazanan kadın. Listede 6 Padma Vibhushan, 9 Padma Bhushan ve 91 Padma Shri Ödülü yer alıyor.