Sanjay Leela Bhansali Gazel Albümü Sukoon’u Neden Lata Mangeshkar’a Adadığını Açıklıyor – Özel | hint filmi haberleri

Doğal

New member
Sanjay Leela Bhansali bir mükemmeliyetçi ve bugün bir çevrimiçi müzik portalında yayınlanan ilk solo Ghazal albümü Sukoon’da tam olarak hedeflediği şey buydu. ETimes ile yaptığı özel bir sohbette SLB, bu yeni girişimin arkasındaki ilhamı ve bunu neden SLB’ye film ve müzik yaratması için ilham veren sanatçı merhum Lata Mangeshkar’a adadığını açıklıyor. Devamını oku…

Ghazal albümünüz Sukoon nihayet bugün çıkıyor. Bu tür müzikle ilk karşılaşmanız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gergin ve endişeli. İlk defa film dışı bir albüm hazırladım. Guzaarish’ten beri filmlerimin müziklerini besteliyorum. Bağımsız bir Ghazal albümü bestelemek tamamen farklı bir yaratıcı süreçtir. Her Gazel’in müstakil bir hayatı vardır. On iki film müziği yapmak gibiydi.

Yayında bir gecikme oldu mu?

Evet, bunun birden çok nedeni vardı ve ana nedeni COVID idi. Bütün planlarımız suya düştü.

Gecikmenin diğer nedeni mükemmellik arzunuz mu?

Şarkılar üzerinde son ana kadar çalıştığımı itiraf ediyorum. Benim filmlerimde de durum aynı. Onlara kendimden ne kadar verirsem vereyim asla yeterli olmuyor.

Albümü idolün Lata Mangeshkar’a mı ithaf ettin?

Hayatımda onun varlığı olmasaydı bu mümkün olmazdı. Müzik hakkında ne biliyorsam, film yapımı hakkında ne biliyorsam Lataji’nin şarkı söylemesinden öğrendim. Sesi, kusursuz bir şeffaflıkla ifade edilen her insani duyguyu içeriyor. Sesini dinleyerek ve en ufak nüansları bile anlayarak büyüdüm.

Mükemmellik arayışınız Lataji dinlemekten mi geliyor?

mutlak. O, Hindistan’ın şimdiye kadar ürettiği en büyük sanatçıdan çok daha fazlası. Sadece onu dinleyerek hayat, aşk ve arzu hakkında çok şey öğreniyorsunuz. Film yapmamın sebebi o. O aynı zamanda itici güç, beni besteci olmaya iten kanatlarımın altındaki rüzgar.

Sizce Sukoon’un USP’si ne olacak?

Gazel albümü olmasına rağmen şimdiki nesil için erişilebilir hale getirmeye çalıştım. Gelenek ve yeniliği birleştirmek önemlidir.