Sharmila Tagore, Hint sinemasının en yetenekli aktrislerinden biri olmasının yanı sıra birçok yönden güzelliği ve zarafeti kişileştiriyor. Filmografisindeki bazı eskimeyen klasiklerle oyuncu, yıllar içinde hayranlarının kalbini kazanmaya devam ediyor. İyi haber şu ki, Manoj Bajpayee, Simran ve Suraj Sharma’nın da rol aldığı ‘Gulmohar’ ile 12 yıl sonra geri dönüyor. Filmi izleyen olursa, Tagore’un karakteri Kusum, kendi kişiliğiyle bir çeşit benzerlik bulacaktır.
Benzer aile değerlerini çocuklarına da aşılamıştır. Bir röportajda Saif Ali Khan, annesinin onu yetiştirme şekli nedeniyle evde kalıp oğlu Taimur’a bakabileceğini, Kareena Kapoor Khan’ın ise işe gidebileceğini söylemişti.
Sharmila, ETimes’a ‘Gulmohar’ hakkında konuşurken buna yanıt verdi: “Doğru. Çalışan tüm kadınlara kaşlarını çattı. Toplum, çocuklarımızı geride bırakıp işe gittiğimiz için bizim kötü kadınlar olduğumuzu düşündü. Ama çok fazla acı var. işin içinde fedakarlık da var.Biz böyle yargılandık.Bir şekilde erkeğin yaptığı iş hep takdir edildi.Kadının yaptığı takdir edilmedi.Buradaki fikir erkeğin geçimini sağlamasıydı, yani senin rolün mutfak.Ben çocuklarımı erken yaşlarda öğrendim. Hayat işe gitmek zorunda kalsam bana “10 üzerinden 10 al” derlerdi. Sınavlar için dilediğim gibi işe gittiğimde bana dilemeleri gerekiyordu ben onları ihmal etmememe rağmen öğretilenleri aldım. tıpkı bir doğum günü partisine gitmenin onları mutlu etmesi gibi işim de beni mutlu ediyor, beni çalışan bir insan olarak kabul etmeyi öğrendiler ve bana işim hakkında sorular sordular, onları bıraktığımı veya çalışmaya devam etmelerini engellediğimi düşünmediler.”
Filmdeki karakteri, 76 yaşında yalnız kalmaya ve hayatı kendi kurallarına göre yaşamaya karar verir. Tagore ayrıca, “Tek çatı altında kalmıyorsanız, bu ilişkinizin bozulduğu anlamına gelmez. Coğrafi yakınlık yakın olduğunuz anlamına gelmez, çünkü bazen herkes bir arada kalır. , insanlar arıyor. Bu, çocuklarınıza ne öğrettiğiniz ve onların aile hakkında ne düşündükleri ile ilgili. Bu yüzden Kusum’un birçok yönünü beğendim ve bununla bağlantı kurdum.”
Röportajın tamamını buradan izleyin:
‘Gulmohar’, 3 Mart’ta Disney + Hotstar’da yayınlanacak.