‘The Kashmir Files’ yönetmeni Vivek Agnihotri Cumartesi gecesi Times LitFest’teydi. Yapımcı, “The Kashmir Files”ın aldığı tepkilerden bahsetti ve ayrıca halkın değişen zihniyeti olan Bollywood’a bakışını anlattı.
Seyirci zevklerindeki değişim ve artık filmleri nasıl reddettikleri sorulduğunda Agnihotri, “Dünyanın her yerinden filmler gördüğünüzde, filmlerimiz sağlam bir hikayesi olmayan bu varyete şovları gibidir. Bunlar Shyam Benegal tarafından başlatılan hareketlerdir. veya Govind Nihalini de şimdi öldü ve Karan Johar tarzı bir sinema tarafından devralındı.Hint sinemasının bölümler halinde izlenebileceğini söyleyebilirsin – 2000 öncesi ve 2000 sonrası.”
Ayrıca Bollywood’un çok vasat filmlerle insanlara hizmet ettiğini de sözlerine ekledi. Ama şimdi en azından insanların sinemaya gitmeyen boykot eğilimi sektörü sarstı. “2000’den sonra Hint sineması sadece NRI’ları hedef almaya başladı, ‘Hint seyirciye lanet olsun’ dediler. Ben içeriden söylüyorum. Biz sadece onları hedefliyoruz. NRI seyircisi Hindistan’da görmek değil gerçeği istedi.” Hintli sosyo-politik ailelerle hiçbir ilgileri yoktu. Her nasılsa inançları ‘bachhon ko dikhaa do’ idi, böylece karwa chauth’un ne olduğunu veya Hindistan’da festivallerin nasıl kutlandığını biliyorlardı. “Kabhi Khushi Kabhie Gham”, ağırlıklı olarak NRA izleyicilerini hedefliyordu ve Karan Johar bu ruhu çok iyi biliyordu. Amerika ile ilgili sorun, aile odaklı olmamaları. Böylece bu eğilim büyümeye başladı. Ancak Hindistan’da seyircinin aptal olduğuna ve bir hikayeyi tüketme yeteneğine sahip olmadığına dair bir inanç var.”
Yapımcı, insanların neden boykot eğilimini başlattığına dair çok derin ve dürüst bir fikir verdi. Dedi ki: “Covid sırasında insanlar maneviyata geri döndüler, sevdikleri için endişelendiler, yaşayıp ölmeyeceklerinden emin değillerdi ve hayatı düşündüler. İşte o zaman bu Bollywood aktörlerini Maldivler’de tatilde evde yemek yaparken, dans ederken, parti yaparken gördüler. Sushant Singh Rajput trajedisi oldu ve herkes Bollywood’da doktora yaptı, Bollywood’a büyüteçle bakmaya başladılar ve bunun paranın karşılığı olmadığını anladılar, bu yüzden bu boykotlara başladılar, ben boykot insanı değilim. yardımcı oldu ve Bollywood’un oturup dikkatini çekmesini sağladı.”
Vivek Agnihotri şu anda ‘The Vaccine War’ için çekim yapıyor.