Vivek Agnihotri, Shah Rukh Khan’ın ‘Pathaan’ındaki ‘troller’ ile ‘Keşmir Dosyalarına saldırı’ arasında paralellikler kuran Ashoke Pandit hakkında BUNU

Doğal

New member
Yönetmen Vivek Agnihotri, film yapımcısı Ashoke Pandit ve senarist Saeed Akhtar Mirza’nın ‘The Kashmir Files’ filmi hakkında yaptığı yorumlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Pandit, bir Twitter gönderisinde filmi “@vivekagnihotri’nin tacizi ve trollemesi doğruysa ve bu yüzden tüm sektör sessiz kaldıysa, o zaman #Pathaan aleyhindeki trol ve aptalca yorumlar otomatik olarak geçerli olur” diyerek filmi savundu.

Twitterati’den yanıtlarında ‘seçici’ olmamasını istedi ve “#KashmirFiles’a yapılan saldırı yanlışsa, aynı şey #Pathaan için de geçerli. Yanıtlarımızda seçici olmayalım!”

@vivekagnihotri’nin taciz ve trollemesi doğruysa ve bu yüzden tüm sektör sessiz kaldıysa, o zaman otomatik trolleme… https://t.co/vMxhyYCyVz

— Ashoke Pandit (@ashokepandit) 1671452053000
Shahid Kapoor’un ‘Udta Punjab’, Deepika Padukone’nin ‘Padmaavat’ gibi filmlerine destek verdiği dönemleri hatırlatarak, “Bir gündeme uyduğu için belli anlardaki suskunluğumuz, düşmanlarımızı daha güçlü kılıyor. Ben bu filmlerin hepsinin arkasında durdum. #UdtaPunjab & #Padmaavat köktendinciler tarafından suistimal edildi, ancak sektörden destek görmedi. Düşmanlar, farklı kamplar arasındaki bu bölünmeden yararlandı.”

Vivek, tweet’ine yanıt olarak “Hmmmmm…” dedi.

Agnihotri bu sabah erken saatlerde senarist Saeed Akhtar Mirza’ya filmine “çöp” diyerek yanıt verdi. Bir haber portalına verdiği röportajda Saeed, filmi “taraf tutmak” olarak nitelendirdi. Yorumlarının filme ayrıldığını ve bunun “istihbarat teşkilatlarının entrikalarının inanılmaz derecede kaba tuzağına düşen” Keşmir Panditleri veya Vadideki Müslümanların meseleleriyle ilgili olmadığını açıkladı.

O, “Keşmir Pandit meselesi saçmalık mı? sözde ulusal çıkarlar ve sınırın öte tarafından kaosa neden olmaya devam eden ücretli çocuklar. Mesele taraf tutmak değil. İnsan olun ve anlamaya çalışın.”

ETimes makalesi hakkında yorum yapan Vivek, “Maine kaha Mirza sahab ko Salaam. Fir milte hain Janaab, #TheDelhiFiles ke baad. 2024.”

Bunu asla söylemek istememiştim ama sanırım artık SERT GERÇEĞİ konuşmanın zamanı geldi: Hayatları boyunca Muş hakkında filmler çekiyorlar… https://t.co/gb6lMrr5Rb

— Vivek Ranjan Agnihotri (@vivekagnihotri) 1671512364000
“Bunu asla söylemek istemezdim ama sanırım artık SERT GERÇEĞİ konuşmanın zamanı geldi: Hayatları boyunca Müslümanların mağduriyetiyle ilgili filmler yaptılar. Sadece Hindistan’da ‘Müslüman Sosyal’ diye bir tür var. Hindular bu insanları zengin etti. ve ünlü. Yine de nankör Bollywood’un Hindulara karşı empatisi yok.”

Shah Rukh Khan ve Deepika Padukone’nin filmi ‘Pathaan’, Besharam Rang şarkısının yayınlanmasından bu yana tartışmalara yol açtı. Şarkı, Deepika’nın kıyafetlerinden birinin rengine itiraz eden bazı politikacılardan eleştiri aldı. Pek çok parlak renkli sarı, altın ve yeşil bikini giymenin yanı sıra, bazı insanlar aktrisin parlak turuncu bir bikini giymesine itiraz etti. Hatta bazıları, ‘Hindu duygularını incittiği’ iddiasıyla ‘Pathaan’ ekibine karşı FIR davası açacak kadar ileri gitti.