JAISALMER: Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (ACB), Mohangarh Panchayat samiti’yi 7.74.500 Rs nakit ile kontrol ettikten sonra geri dönen üç muhasebeci yardımcısını yakaladı. Denetçiler nakit konusunda tatmin edici bir cevap veremediler.
Bir raporu kaydettikten sonra, ACB vakayı merkez ofise iletti. Bu denetçiler bir aydan fazla bir süredir Mohangarh panchayat samiti’de denetim yapıyorlardı ve muhtemelen yasadışı toplamanın ardından Jodhpur’a gittiler. Ancak, ilk soruşturmanın ardından üçlü serbest bırakıldı ancak paraya el konuldu.
ACB Jodphur IG Sawai Singh Godara, bir girişin ardından, Jaisalmer biriminin ACB genel merkezi yönünde, Gangaram’ı suçlayan bir Alto arabasını kontrol ettiğini söyledi. Kailash Chand ve Mahendra jatıtüm yardımcı muhasebeciler, nakit tutarla Jaisalmer’den Jodhpur’a gitti.
Mohangarh Panchayat Samiti Jaisalmer’in üç kişilik denetim ekibinin birkaç gram panchayat’ı kontrol ettikten sonra denetim raporu adına yasa dışı tahsilatlar yaptığını söyledi.
ACP Jaisalmer Birimi Delegesi SP Anil Sharma ve ekibi, operasyonu gerçekleştirmek için Chandan polis kontrol noktasını kapattı.