JAIPUR: Muhalefetteki BJP MLA’ları Meclis tarafından bir grev düzenledi ve Kongre başkanı Sukhjinder Singh Randhawa’nın ülkeyi kurtarmak için Başbakan Narendra Modi’nin “bitirmesi” gerektiği yönündeki açıklamasına karşı Salı günü şehirde parti işçileri protesto etti.
Pazartesi günü Jaipur’da düzenlenen bir Kongre mitinginde ahbap-çavuş kapitalizmi üzerine konuşan Randhawa, “Adani-Ambani kaldırılacaksa, önce Modi ve BJP bitmeli ve ardından Adani otomatik olarak ortadan kalkacak” demişti.
Hintçe konuşurken, gevşek bir şekilde “son” veya “ortadan kaldırmak” olarak çevrilebilecek “hatem” kelimesini kullanmıştı.
Salı günü, BJP MLA’ları, Temsilciler Meclisi’nde tarım departmanı için sübvansiyon talebiyle ilgili tartışma sırasında konuyu gündeme getirdi.
Eyalet BJP başkanı Satish Poonia’nın konuşması biter bitmez, diğer milletvekilleri, kongre liderinin başbakanın fiziksel olarak ortadan kaldırılması çağrısında bulunduğunu iddia ederek koltuklarından kalktı.
BJP Milletvekili Madan Dilawar, teröristlerin Modi’yi ortadan kaldırmak için plan yaptığını söylerken, eyalet hükümeti bu konuda sessiz kalıyor.
Dilawar, diğer BJP MLA’ları tarafından desteklendi. Kargaşanın ortasında, Muhalefet Lider Yardımcısı Rajendra Rathore, Randhawa’nın sözleri üzerine greve gittiğini duyurdu.
“Kongre liderliği Randhawa’nın başbakana yaptığı yorum kınanacak bir şey” dedi.
Kongre liderini Eğitim Bakanı BD Kalla savundu. “Randhawa, Modi’yi yenip ülkeyi kurtarmaktan bahsetti. Modiji’yi ortadan kaldırmaktan bahsetmiyordu… Ben oradaydım” dedi.
BJP işçileri de Salı günü Kongre ofisi yakınında bir protesto düzenleyerek Randhawa’dan özür diledi.
Bu yılın başlarında, ABD merkezli Hindenburg Research, Adani Group’u hisse senedinin çökmesine neden olan hisse manipülasyonu yapmakla suçlamıştı.