Gerileme: Satish Kaushik ikonik komedi Jaane Bhi Do Yaaro’nun doğuşunu açıkladığında | hint filmi haberleri

Doğal

New member

Kundan Shah’tan Jaane Bhi Do Yaaro, Satish Kaushik’in kalbine çok yakındı. Filmi (Ranjeet Kapoor ile) birlikte yazmakla kalmadı, aynı zamanda yozlaşmış bir müteahhitin asistanı (Pankaj Kapoor) rolünü de oynadı.
Jaane Bhi Do Yaaro (JBDY) 1983’te gösterime girdi. Filmi yapma deneyimini hatırlatan Satish, daha önceki bir etkileşimde şöyle demişti: “Zamanla bu kadar kült bir klasik olacağını hiçbirimiz düşünmemiştik. Filmde oyunculuğun yanı sıra filmin diyaloglarını Ranjeet Kapoor ile birlikte yazdım. 7.5 lakh’lık bir bütçeyle yapıldı.

Ardından Satish’ten ilk sürpriz açıklama geldi: “Bu, Anupam Kher’in ilk filmi olmalıydı ama kurgu sırasında rolü kısa kesildi. İlk kez bir NFDC filmi, düzenli bir distribütör olan Romu Sippy tarafından satın alındı.”

Satish başlangıçta oyuncu kadrosunun bir parçası değildi. “JBDY’nin oyunculuk repertuarının bir parçası değildim ama her gün diyalogları yazarken, hangi rol için Kundan’a Ranjeet aracılığıyla adımı göndermem gerektiğini düşündüm. Naseeruddin Shah, Ravi Baswani çoktan kesinleşmişti. Ama şansıma, çılgın telefon takas sahnesini doğaçlama yaparken Tarneja’nın asistanı Ashok rolünü oynadım. Ashok rolü için oyunculuğu yaparken çok komik bir sahne çıktı, oyuncu seçimim henüz yapılmamıştı.

Satish’in şansına Kundan, Satish’in Ashok rolünü oynamasına izin vermeye karar verdi. “Kundan, ‘Yaar, teri kya bu sahneyi zamanlıyor. Par aisi zamanlama kaun aktörü kar sakta hai mi?’ van Rs 3000 diyaloglar için toplam ücretim 5000 Rs’ye çıktı ve oyunculuk için 2000 aldım. Eskiden ulaşım için günlük 10 Rs alırdık. Ama filmi çekerken ne kadar eğlendiğimiz ücret açısından değerlendirilemezdi. ”

JBDY, Satish’in film kariyerine yön vermede etkili oldu. Bu filmle ilişkilendirilmekten haklı olarak gurur duyuyordu. “Hint sinemasının bu kült klasiğiyle ilişkilendirildiğim için çok gururluyum. Nainital’den Shekhar Kapur’un ilk filmi Masoom’u bitirdikten sonra Delhi’ye döndüğümü ve Bombay’a gelmeden önce birinci sınıf bir tiyatro yönetmeni olan Ranjeet Kapoor’u ziyarete gittiğimi hatırlıyorum. Ranjeet’i JBDY’nin diyalog yazarı olarak imzalamaya gelen Kundan Shah ile evinde tanıştım. Kundan’ı tanıyordum çünkü onun AD başkanı olduğu yerde ilk filmimi Chakra yaptım. Üçümüz de sohbet ediyorduk ve birdenbire Ranjeet birdenbire Kundan’a, “Çılgın bir komedi yaptığına göre, yardımcı yazarım olarak Satish’in olmasını isterim” dedi. Şok olmuştum. Ranjeet, Kundan’ı harika bir komedi anlayışım ve zamanlamam olduğuna ve bir film yazarken çok yardımcı olacağıma ikna etti. Ve böylece daha önce hiç yazmamış olmama rağmen bir yazar olarak kariyerim başladı.”

Satish ve Ranjit tüm filmi Kundan’ın Zion’daki evinde yazdılar ve orada uyudular, bazen sevimli küçük kızı tarafından ‘Utho Amca… Likho’ diyerek uyandırıldılar.

‘Bay Hindistan’ aktörü, “Her gün senaryodan bir sahne alıp odada canlandırmaya ve doğaçlama yapmaya başladık ve her şeyi çekip istediğimiz gibi kağıda döktük” diye hatırladı. Ranjeet ve ben tiyatro deneyimimizi JBDY’nin diyalog senaryosunu şekillendirmek için kullandık.”

Jaane Bhi Do Yaaro’daki vahşi, kaçık ve ikonik Mahabharat sahnesiyle ilgili olarak Satish şunları açıklamıştı: “Mahabharat sahnesini yazmamız 10 günümüzü aldı çünkü senaryoda hepsinin biraz dramanın canlandırıldığı bir tiyatroya geldiklerinden az önce bahsediliyordu. ve kaos çıkar.Ama hangi oyun?Hepimiz takıldık çünkü hangi oyunu ortaya çıkarırsak çıkaralım duruma mizah katmadı.Sahneyi kuramadığımız için on gün ara verdik.Ama bir gün Santa Cruz’da pazarda yürürken Laila Majnu, Shirin-farhad, Mughal-e-Azam vb.’nin ucuz renkli çizgi romanlarının karakterlerin bir karışımı olduğunu gördüm ve böylece kağıt üzerinde olağanüstü ve komik doruk noktasına ulaştım.

Ardından Satish’ten başka bir sürpriz açıklama geldi: “JBDY’nin ben, Ravi ve Neena Gupta arasında romantik bir şarkısı vardı, ancak uzunluk sorunları nedeniyle kısa kesildi.”

JBDY’nin prömiyeri daha az eğlenceli değildi. “Giriş iznimiz yoktu ve Kundan prömiyer biletleri için bizden para aldı. Bu, oyuncuların kendi filmlerini izlemek için ceplerinden para ödemek zorunda kaldıkları ilk ve tek gala olmalı. Galadan sonra parti yoktu ve filmden sonra tekrar eve gitmek için istasyona yürüdüm, bir dhaba’da yemek yedim. Çıkış zamanında kutlayamadık ama JBDY için şenlikler bugüne kadar devam ediyor. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

Kundan ile çalışmak Satish için çok eğlenceliydi. “Kundan’nın harika bir mizah anlayışı vardı. Yazar ve oyuncu olarak da onu mutlu etmek çok zor. Bir şeyden mutlu olsa bile, bunu asla belli etmezdi. Muazzam dengesiz bir enerjisi vardı ve filmi yaparken bu enerjiyi oyuncularına enjekte etti. Herkesi filme elinden gelenin en iyisini vermeye zorlardı. Ve büyük aktörler Naseer, Ravi Baswani, Bhakti Barve, Satish Shah, Pankaj Kapur, Om Puri ve ben ellerinden gelenin en iyisini yaptık. Film yapımcısı Vinod Chopra doruğa ulaşan Mahabharata sahnesinde bir rol oynadı. Eminim Kundan cennetten aşağıya bakıyor ve bu hatıraya gülümsüyor.”

Ve şimdi Satish ve Kundan birlikte anılara gülmek zorunda.