Helen Mirren: ‘Golda’da İngiliz hükümdarını oynuyormuş gibi oynamak | ingilizce film haberleri

Doğal

New member

Helen Mirren için İsrail’in tek kadın başbakanı Golda Meir’i oynamak, bir İngiliz hükümdarı rolünden farklı değildi.
Oscar ödüllü İngiliz aktör, “Garip bir şekilde, İngiltere Kralı I. Elizabeth’i oynamak gibiydi – o kraliyete falan sahip olduğu için değil, ülkesine olan bağlılığı açısından” dedi. 2006 yapımı “Kraliçe” filmindeki Kraliçe II. Elizabeth rolüyle BAFTA ödülü.

Prömiyerini Pazartesi günü Berlin Film Festivali’nde yapan “Golda”, Meir’in Ekim 1973’te İsrail ile bir Arap devletleri koalisyonu arasındaki Yom Kippur Savaşı sırasındaki liderliğine odaklanıyor.
Mirren, “Bu bir biyografi değil, tüm hayatı değil, en çok meydan okuduğu küçük bir bölüm” dedi.

O yıl Mısır ve Suriye, 6 Ekim’de Yahudilerin kutsal günü Yom Kippur’da İsrail’e sürpriz bir saldırı düzenleyerek ülkeyi alt etmekle tehdit etti. İsrail, ateşkes sağlanmadan önce büyük bir karşı saldırı başlattı.

Mirren, İsrail liderinin nikotin lekeli parmaklarını ve şişmiş ayak bileklerini yeniden yaratan protezler ve saatler süren bir makyaj rejimi sayesinde neredeyse Meir olarak tanınmaz hale geldi.

Film boyunca, aynı zamanda gizlice lenfoma tedavisi gören zincirleme sigara lideri, yönetmen Guy Nattiv’in vurgulamak istediği bir şey olarak, İsrail’in kayıplarının ağırlığı ona ağır geldikçe, giderek daha fazla kederle yükleniyor.

“Bir İsrailli olarak Golda’nın karmaşık bir karakter olduğunu bilerek büyüdüm” diyen Nattiv, filminin İsraillilerin Meir’i gerçek bir etten kemikten insan olarak görmesine yardımcı olacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Nattiv, Yahudi olmamasına rağmen Mirren’i seçme kararını da açıkladı ve onun sadece mükemmel bir oyuncu olmadığını, aynı zamanda bir aile üyesi gibi hissettiğini söyledi. “Benim için, Helen’e hayran olmam dışında … Onu çok özgün buldum.”

İsrailli Guy Nattiv, filmin dünya prömiyerinden önce Berlin Film Festivali’nde gazetecilere verdiği demeçte, Mirren’in ikonik siyasi lideri oynayacak kadar “gerçek” olduğuna ikna olması için Mirren ile yalnızca bir konuşmanın yeterli olduğunu söyledi.

Kargaşaya “şaşırdığını” söyleyerek, “Helen ile tanıştığımda bir akrabamla tanışıyormuş gibi hissettim” dedi.

“Golda’yı canlandıracak Yahudi kıvraklığına sahip. Bu karakterde her şeye, her kuytuya, her şeye sahip. Helen’i sevmem dışında, bence o dünyanın en iyi kadın oyuncularından biri.”