Mamer köyünde el işçiliği, cinsel istismar için çocuk kaçakçılığı geçer | Jaipur Haberleri

MuzMo

New member
JAIPUR: Burada ekilecek iş ya da arazi yok, tek seçenek çocuklarımızı işe göndermek, dedi. Mamer köyü üzerinde Rajasthan ve Gujarat arasındaki sınır3 yıl çocuk işçi olarak çalıştıktan sonra takibe alınan . Bulunduğunda zaten iki yaşında bir oğlu vardı.
2018’de kız, köyünden başkalarıyla birlikte çalışmaya başladı. BT pamuk Gujarat tarlaları ekim mevsimi boyunca üç ay kaldı ama geri dönmedi. Ebeveynler, geri dönen sakinlerin ağızdan ağza verdiği sözler aracılığıyla kızı aramaya başladı. Altı aylık meşakkatli bir aramanın ardından, kızlarını Gujarat’ta satan ajanla temasa geçmeyi başardılar.
“Temsilciye yaklaştım ve kızımı nereye sattığını sordum… Onu eve geri götürmek istedim, gittiğinde daha 16 yaşındaydı… ama acente bana hiçbir bilgi vermedi ve aramayı durdurmam için bana 15000-20000 Rs verdi. Ama kızımı aramaya devam ettim” dedi 40 yaşındaki baba.
Pandemi ve tecrit nedeniyle arama süreci daha da ertelendi, ancak kız sonunda bu yılın Mart ayı civarında eve döndü. Sahip olduğu küçük araziyi ipotek ederek arama sürecine şimdiden 80.000 Rupi harcamış olan 40 yaşındaki baba, işlerin ancak Temmuz ayında muhalefetteki bir siyasi liderin kız kaçakçılığı konusunu gündeme getirmesiyle ivme kazandığını söyledi. 2021.
Bu kız hala işçi olarak çalışıyor ve oğlunu da işe götürüyor ama aile onun tekrar satılacağından korktuğu için gündelikçi olarak çalışıyor. “Sofraya yemek koymak için biraz para kazanmamız gerekiyor, bu yüzden hala işçi olarak çalışıyor ama bir günlük maaşla. Her sabah köyden diğer kadınlarla birlikte tarlada çalışıyor ve 6-7’de dönüyor. akşam pm.
Oğlunu da alıyor yanıma, çünkü ben de işe gidiyorum ve bebeğe bakacak başka kimse yok… Bir daha göndermeyeceğim, ya bir daha dönmezse, yeterince yaşadı. Fakir olduğumuz için insanlar üzerimize yürüyor ve kızım tacize uğradı ve şimdi de bir çocuğa bakmak zorunda…” diye ekledi.
Aşağıdaki başka bir yakın köyde Mamer Panchayat Bu yılın ağustos ayında, Gujarat’ta bir reşit olmayan bir kişinin pazara giderken yerel bir sakin tarafından kaçırıldığı ve bir hafta boyunca tutulduğu Gujarat’ta bir adama satıldığı söylendi.
“Son anda bir şeyler almaya gittiğim bir festival vardı. Dönüşte köyden iki kişi gelip beni bisikletlerine bindirdiler. İtiraz bile edemedim… beni bir yere götürdüler ve Beni üçüncü bir kişiye sattılar, beni kilitli bir odada tuttular ve uygunsuz bir şekilde bana dokunmaya ve taciz etmeye çalıştılar…” dedi 16 yaşındaki kız.
Erişebildiği bir cep telefonuyla evdeki bir akrabasını arayarak bir şekilde kaçmayı başardığını söyledi. Konuma göre, polis tarafından izlendi.
Kız kaçırıldıktan 15-20 gün sonra köyüne döndü ve üç kişi de tutuklandı, ancak resmi bir şikayette bulununca tüm aile köyden kovuldu.
“Babam memurlarla parasal bir anlaşmaya razı olmadı ve kız kardeşim kaybolunca polise resmi bir şikayette bulundu. Sonuç olarak, köyün muhtarı (ajan akrabası) kimsenin kalmasına izin verilmemesini emretti. bizimle temas halinde.
Bu tecrit hayatını yaşamak kesinlikle farklı, çünkü biz yanlış bir şey yapmadık ama kimse muhtarın emirlerine karşı çıkmak istemiyor… Eğer böyle yaşamamız gerekiyorsa, öyle olsun” dedi. kızın ağabeyi.Köyün diğer sakinlerine de bağlarını korumaları halinde benzer sonuçlarla karşı karşıya kalabilecekleri söylendi.