Morbi Köprüsü Trajedisi: Bir Ay Sonra Yakınları Kaybediyor, ‘Suçlu Serbest Dolaşıyor’ Diyor | Rajkot Haberleri

KulOr

Global Mod
Global Mod
RAJKOT: Rajesh Sunara, 19 yaşındaki oğlu Sandeep’i 30 Ekim’de kaybetti morbi 135 kişinin bir anda yok olmasına neden olan köprü faciası.
Onun için, çocuğunun zamansız ölümünün acısı, kendi kederinin çukuruna düşen harap olmuş karısının şok tepkisiyle arttı. Normalleşme yolunda en ufak bir adım atmayı reddeden Sunara, aradan bir ay geçmesine rağmen şoförlük mesleğiyle de işe gidemiyor.
Sunara, trajediden kısa bir süre sonra Başbakan Morbi’yi ziyaret ettiğinde, Morbi Polis Müfettişinin ofisinde Başbakan Narendra Modi ile görüşmek üzere çağrılan kurbanların birkaç akrabasından biriydi.
Sunara, “O trajik geceden sonra hayatım tamamen değişti. Dışarı bile çıkamıyorum çünkü hala teselli edilemeyen ve acı gerçekle yüzleşmek için mücadele eden karıma bakmak zorundayım.” Başbakan’ın facianın sorumluları hakkında sıkı işlem yapılacağına dair güvence vermesi. Bir ay sonra Sunara çok mutsuz bir adamdır.
“Son derece üzgünüm çünkü trajedinin sorumluları hakkında verilen sözlere rağmen tutuklanan olmadı. FIR’ı okudum ve Oreva grubu başkanı veya belediyenin sorumlu kişilerinden söz edilmediğini gördüm. Sadece çalışanları var. Çöküşten bile sorumlu değil,” dedi Sunara TOI’ye.
Sunara veya eşi kederlerinde yalnız değiller. Kurbanların diğer tüm aile üyelerinin hayatları da sonsuza dek değişti.
Ganpat Rathod, o gece oğlu Vijay ve kuzeni Jagdish’i kaybetti. Vijay önümüzdeki iki gün için İç Güvenlik’e katılacaktı ve Rathod oğlunun üniformasını görünce çok gurur duydu. “Oğlumu kaybedersem tazminatı ne yapmalıyım?” perişan haldeki baba ağladı. Rathod, TOI’ye “Jaysukh Patel ortalıkta dolaşıyor ve konseyin baş görevlisine karşı herhangi bir işlem yapılmadı. Sorumlu kişinin ciddi şekilde cezalandırılması için bir şeyler yapmanızı rica ediyoruz” dedi.
Soruşturma, ziyaretçilere tek bir günde düzenlenen 3.165 adede kadar biletin de dahil olduğu pek çok sahte ürünü ortaya çıkardı!