Nakash Aziz, Hint müzik endüstrisinde ve diğer dillerde popüler bir isimdir. Mangalore’dan gelen çok yönlü şarkıcı, dünyanın her yerinden müzik severleri etkiledi. ‘Dhating Naach’, ‘Saari Ke Fall Sa’, ‘The Break-Up song’, ‘Binte Dil’, ‘Eyy Bidda Ye Mera Adda’, ‘Jolly O Gymkhana’, ‘Ra Ra Rakhamma’ şarkılarından bazılarıdır. kredi. Nakash, ETimes ile yaptığı özel bir sohbette ilk maaş çekinden, müzik endüstrisindeki yolculuğundan, intihalden ve çok daha fazlasından bahsediyor. parça:
Şarkılarınızın çoğu liste başı statüsüne ulaştı. Sektördeki yerinizi sağlamlaştırmanız için yolculuk kolay mıydı?
Yolculuk kolay değildi. Bu noktaya gelmek için çok çalışmak gerekti ve her yolculukta olduğu gibi bunun da inişleri ve çıkışları oldu.
‘Ranjahanaa’ ve ‘Current Laga’ gibi birçok popüler şarkınız var. Kişisel favorin hangi şarkı?
Kişisel favorilerim yok, tüm projelerime hayranım çünkü onlar üzerinde her çalıştığımda her şeyimi veririm.
Müzik endüstrisindeki intihal hakkında neler söylemek istersiniz?
Bu konsepti asla kabul etmedim veya kabul etmedim ve bunun adil bir uygulama olduğunu düşünmüyorum.
Müzik alanında bir kariyer seçmek istediğini sana düşündüren ne oldu?
Müziği seven bir ailede doğdum, müziği bir kariyer olarak ele almak hiç aklıma gelmedi, çünkü her zaman ulaşılmaz bir şey gibi görünüyordu ama çok organik bir şekilde gerçekleşti. Şarkıcı olarak kariyer yapmak istediğimi düşünmeden önce bile farklı besteciler için şarkı söylemeye başlamıştım ve çok geçmeden şarkılar önüme çıkmaya başladı.
İlk maaşınız…
Aslında ilk maaşımı 7. sınıfta şov yapmaya başladığımda aldım, büyüdüğümü ve dünyanın zirvesinde olduğumu hissettim.
Müzik ustası AR Rahman’a yardım ettiniz. Deneyim nasıldı?
O bir kurumdur. Büyürken onun müziği sayesinde edindiğim birçok bilgi var. Ama onunla tanıştığımda, sezgisel düşünmenin, yeteneklerinize güvenmenin ve elinizden gelenin en iyisini yapmanın neler yapabileceğini keşfettim.
AR Rahman’dan öğrendiğin ve hala takip ettiğin o tek şey neydi?
İçgüdülerinize güvenin ve kalbinizin sesini dinleyin.
AR Rahman’ın tüm şarkılarını gece yarısı kaydettiğini duyduk ve stüdyosuna girdiğinizde harika bir deneyim oluyor…
Kesinlikle temiz tutuluyor ve atmosfer her anlamda ruhani ve her şey müziğin lehine çalışıyor.
‘Cirkus’ pek iyi gitmese de ‘Current laga re’ şarkınız beğenildi. Fırsatı nasıl değerlendirdin?
Dinamik ikili Lijo ve Chetas ile çalışmak her zaman eğlencelidir. Bunu çok basit gösteriyorlar ve asla iş gibi hissetmiyorum.
Mangalorelusunuz, ‘Kantara’ ve müziği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bence ‘Kantara’ Ulusal Ödül için güçlü bir rakip.