‘Lagaan’ ve ‘Chak De! Hindistan ‘solunum sorunları ile uzun bir savaşın ardından bugün vefat etti. Javed’in en unutulmaz performanslarından biri, yönetmen Rajkumar Santoshi’nin yönettiği ‘Andaz Apna Apna’da Aamir Khan ve Salman Khan ile birlikteydi. ETimes, kederini dile getiren ancak kıdemli oyuncuyu öven Santoshi’ye ulaştı.
Santoshi, Javed’e büyük saygı duydu ve “Bu çok üzücü. O çok iyi bir insan ve iyi bir oyuncuydu. Bence Hint sinemasında hakkını asla alamadı. Ayrıca tiyatroda da çok çalıştı.” Birlikteliklerini hatırlatan film yapımcısı, “Andaz Apna Apna’yı birlikte yaptık. Filmde Anand Akela’yı canlandırdı. Zeki ve anlayışlı olduğu için onunla çalışmaktan keyif aldım. Her zaman güler yüzlüydü ve yapımcı dostu bir oyuncuydu.”
Santoshi, Javed’in ölümü karşısında yaşadığı şoku kontrol altına aldı ve sonunda, “Vefatından dolayı içten başsağlığı diliyorum ve ruhu huzur içinde yatsın” dedi. Daha önce ETimes, Javed’in ‘Andaz Apna Apna’ başrol oyuncusu Tiku Talsania ile de konuştu ve yönetmenleri olarak benzer duyguları tekrarladı.
Javed’in bir aktör olarak yeteneğini ve becerisini hatırlayan Talsania, “Çekimler sırasında her zaman yeni bir şeyler deneyen ilk kişi oydu. Olanlar çok üzücü. Onun için dua edeceğim. Her zaman kendini ifade eden biriydi ve her zaman ilerleme kaydetmeye hazırdı.” yapıyorduk. Bana hep öğüt verirdi.”
Javed Khan’ın son ritüel töreni bu gece Mumbai’de gerçekleşti.