Reena Roy’un doğum günü : kariyerinden unutulmaz şarkılar | hint filmi haberleri

Doğal

New member
1970’lerde ve 1980’lerde çiçek açan kariyeri boyunca Reena Roy, ekrandaki en ikonik şarkılardan bazılarını söyledi.

Kariyerinin başlarında, Lata Mangeshkar’ın Ja Re Ja Oh Harjaee’nin çılgın ritimleriyle dans etti, liste başı olan Kalicharan filminde gerçek bir mavi ritim patlaması. Bir yıl sonra Jaise Ko Taisa Abb Ke Sawan Mein Jee Jarey’de Lataji’nin sesiyle, gelecek tüm zamanlar için muson on fire şarkısını söyledi.

Sonra Zakhmee geldi ve burada Lataji’den Abhi Abhi Thi Dushmani ve Asha Bhosle’den Jalta Hai Jiya Mera’ya (Kishore Kumar ile birlikte) şaka yaptı. Her ikisi de büyük harita avcıları.

Nagin, Lataji’nin 1976 tarihli Tere Sang Pyar Main Nahin Todna şarkısı, Reena Roy’un kariyeriyle en çok ilişkilendirilen şarkı oldu. Kariyerinin diğer imza şarkısı, dört yıl sonra J Om Prakash’ın Aasha’sında geldi: Sheesha Ho Ya Dil Ho Aakhir Toot Jaata Hai. Çok az önde gelen bayan, ekrandaki şarkılar listesinde böylesine ikonik bir yaprak dökmeyen şarkı söylemekle övünebilir.

Reena, büyük hitlerini hatırlarken, “Şarkılar konusunda çok şanslıydım,” diyor. “Tanrım, bu güzel şarkıları ekranda söylediğime inanamıyorum!”

Asha Bhosle’nin Disko İstasyonu ve Sanam Teri Kasam’daki Nisha’ya ne dersiniz? Bayan Roy’un imajını bir dans pisti ikonuna dönüştürdüler.

Ancak Reena Roy’un kariyerini tanımlayan, Lataji’nin melodik şarkılarıdır; JP Dutta’nın çöl destanı Ghulami’deki Mere Pi Ko Pawan Kis Gali Le Chali’nin daimi favorisi. Gulzar’ın yazdığı bu Laxmikant-Pyarelal bestesi, üç nefis bölüme yayılmış, Reena Roy’u tüm zamanların klasik kadın kahramanları arasına yerleştiren şarkı oldu.

JP Dutta şöyle hatırlıyor: “Latabai, kompozisyonu, biz insanların sadece esneyip bir insanın bu zirvelere nasıl ulaşabileceğini merak edebileceğimiz inanılmaz bir düzeye çıkardı. Ama söylemeliyim ki Reena o şiire ve şarkıya karşı çok güzel duygulanmış. Çok az aktris Latabai’nin vokallerini tam potansiyeline getirmeyi iddia edebilir. Reena yaptı.

Ayrıca, bir Jeetendra yıldızı olan Asha Jyoti’de Lataji’nin sesiyle senkronize edilen, nispeten daha az popüler olan Reena Roy şarkısını da eklemeliyiz: Shaam Bhi Kuch Khoi Khoi Dilke Darwaze Pe Koi Dastak De Raha Hai. Daha fazla söze gerek yok.