Deepti Naval, Times LitFest’e katıldı. Oyuncu, bir süre önce başlattığı biyografisinden bahsetti. Aktrisin yolculuğunu takip ediyor ve Pencap’ta büyüdüğü günlerle başlıyor. Kitabın adı ‘Çocukluk Denilen Ülke: Bir Anı’.
Çocukluğunda etrafındaki tüm insanları hatırladı ve yaşadıklarının çoğunu anılarında yazdı. 13 yaşında Amritsar şehrini değil, Keşmir’i görmek istediği için evden kaçtı. 13 yaşında evden kaçmanın tehlikelerini düşünmeden, planlamadan veya fark etmeden. Pathankot’ta yakalandığını açıkladı. Kaçarken annesinin gözlerindeki korkuyu hayal ederken, çocukluğuna dair pişman olduğu tek şeyin bu olduğunu söyledi.
Seansı sırasında izleyicilerle etkileşim kurarken, Naval’a bir “sanat” oyuncusu olarak bilinmekten pişmanlık duyup duymadığı soruldu. “Birkaç reklam filmi de yaptım. Örneğin, ‘Chashme Buddoor’ büyük bir reklam filmiydi ve hatta ‘Saath Saath’. Elbette ‘Mirch Masala’ gibi sanat filmleri olan filmler de vardı. seçimim vardı. Erkek izleyicilerin fantezisi olmak istemedim. Gerçek kadınları canlandırmak istedim.”
Ama komik bir şekilde, Naval bir pişmanlığı olduğunu açıkladı. “Dans etmeyi severdim ve bu şansı hiç bulamadım çünkü bu filmleri yaptım.”
Aktris yaklaşık 103 filmde çalıştı ve izleyicilerin en az 30 tanesini hatırlamasını istediği konusunda şaka yaptı. Gerisi unutulabilir!