TMC’den Saket Gökhale, Morbi mahkemesi tarafından kefaletle serbest bırakıldı | Rajkot Haberleri

KulOr

Global Mod
Global Mod
RAJKOT: Morbi’deki bir sulh ceza mahkemesi Cuma günü serbest bırakıldı TMK sözcü Saket Gökhale 15.000 Rs güvenlik depozitosu sağlamak için kefaletle.
Morbi B Bölümü polis karakolunda kayıtlı Halkın Temsili Yasası’nın 125. Maddesini ihlal ettiği için Perşembe günü Morbi polisi tarafından tutuklandı.
TMC’den Saket Gokhale kefaletle serbest bırakıldı, Ahmedabad’da tekrar tutuklandı
Polis, onu ek baş yargıç mahkemesine sundu. D. K. Chandnani tutukluluk halinin devamını talep etti. Kaynaklara göre Gökhale, kefaletle salıverilmenin suç olduğu gerekçesiyle mahkemece kabul edilen kefalet başvurusunu iletti. Mahkeme ayrıca, polisin bu suçta kefalet verme yetkisine de sahip olduğunu kaydetti.
Ancak polis, zanlının yerel bir kişi olmadığını ve eyleminin kasıtlı olduğunu öne sürerek kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıktı. O bir siyasetçi ve Gujarat’ta seçimler olduğunu, bir davranış modeli modeli olduğunu ve tweet’inin Gujarat’taki seçim sürecini etkileyebileceğini biliyor. Ancak mahkeme, polisin iddiasını reddetti.
Kefaletle serbest bırakıldıktan sonra Morbi adliyesi dışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gökhale, “Duruşma benim için bir cezadır. Benim gibi bir kalp hastası için beş gün gözaltında hiçbir suç olmadan geçirdim. Başka bir eyaletten tutuklandım, amaç birini cezalandırmak ve kırmaktı.”
Morbi DA Jhala’dan dönen bir polis memuru, sanık Gokhale’nin tweet’inin MCC’yi ihlal etmesiyle ilgili olarak Perşembe günü polise başvuruda bulundu. Bu talep üzerine polis tutanak tuttu. Gökhale’nin, 135 kişinin hayatını kaybettiği köprü faciasının ardından Başbakan Narendra Modi’nin Morbi’ye yaptığı ziyarette 30 crore harcandığına dair sahte bir tweet attığı iddia edildi.
Pazartesi günü gece yarısı Ahmedabad siber hücre polisi tarafından Rajasthan’da tutuklandıktan sonra Perşembe günü Ahmedabad büyükşehir mahkemesi tarafından kefaletle serbest bırakıldı.