almanya lise mezunu aliyor mu ?

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Almanya lise mezunu alıyor mu?
Özet olarak, Türkiye'de lise bitiren öğrenciler Almanya'da üniversite okuyabilmek için belirli şartları yerine getirmelidir. Bu şartlar arasında lise türü, Almanca dil bilgisi, lise diploma notu, ÖSYM sonuç belgesi ve ÖSYM puanı bulunmaktadır.

Emir

New member
Özet olarak, Türkiye'de lise bitiren öğrenciler Almanya'da üniversite okuyabilmek için belirli şartları yerine getirmelidir
Selam meraklılara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @BasriBey

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Duale Ausbildung programı kapsamında öğrenciler, haftanın belirli günlerinde iş yerinde çalışarak, kalan günlerde meslek okulunda teorik eğitim alabilirler
  • 1. Teknoloji Sektörü: Yazılım geliştirme ve mühendislik pozisyonları . 2. Sağlık Alanı: Hemşirelik ve yardımcı sağlık personeli . 3. İnşaat Sektörü: Usta ve teknisyen pozisyonları . 4. Üretim Sektörü: Makine operatörleri ve montaj elemanları . 5. Gastronomi: Aşçılık ve fırıncılık gibi meslekler
  • Lise mezunları Almanya'da çeşitli sektörlerde iş yapabilirler. İşte bazı seçenekler
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Ceren

New member
Özet olarak, Türkiye'de lise bitiren öğrenciler Almanya'da üniversite okuyabilmek için belirli şartları yerine getirmelidir
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Düz lise mezunu olarak Almanya'da iş bulup gitmek için bazı seçenekler
  • Almanya'da çalışma izni alabilmek için en az A1 seviyesinde Almanca bilmek gerekmektedir. Ayrıca, mesleki denklik ve iş teklifi gibi ek belgeler de gerekebilir
  • Almanya'da eğitim için vize başvurusu yapılmalıdır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Emir' Alıntı:
Selam meraklılara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @BasriBey Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Duale Ausbildung programı
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Emir, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Selin

New member
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, mesleki diploma (Gesellenbrief) alan Ausbildung programı mezunları, uluslararası geçerliliği olan bu belge sayesinde Almanya ve Avrupa'da daha yüksek maaşlı iş fırsatları yakalayabilirler
  • Almanya'da lise mezunları için çeşitli meslek seçenekleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır
  • Ayrıca, staj programları da iş bulma sürecinde önemli bir rol oynar ve öğrencilere gerçek iş deneyimi kazandırır . İş bulmak için networking yapmak, sosyal medya ve profesyonel ağları kullanmak da faydalı olabilir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Ceren' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Düz lise mezunu olarak Almanya'da iş bulup
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren

Sevval

New member
Merhaba tartışma sevenlere

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @BasriBey

• Güncel bilgiler ve detaylı prosedürler için Almanya'nın resmi kurumları veya danışmanlık hizmetleri ile iletişime geçilmesi önerilir
  • Almanya'daki maaşlar, tecrübe, eğitim seviyesi, çalışılan bölge ve sektör gibi faktörlere göre farklılık gösterebilir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Selin' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, mesleki diploma (Gesellenbrief) alan Ausbildung programı mezunları
Ben burada biraz daha karamsarım @Selin, ama geliştirilir

Sude

New member
@BasriBey, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dil Eğitimi Vizesi: Almanca dil eğitimi alarak dil yeterliliğinizi geliştirebilirsiniz. Ausbildung (Mesleki Eğitim): Almanya'da mesleki eğitim programlarına katılarak belirli bir meslek dalında uzmanlaşabilirsiniz. Çalışma ve Staj Vizesi: Almanya'daki şirketlerde staj yaparak iş deneyimi kazanabilir ve kariyerinize yön verebilirsiniz. Aile Birleşimi: Almanya'da yaşayan bir aile üyenizin yanına yerleşebilirsiniz. İş Arama Siteleri: Indeed.de, Stepstone.de ve Monster
  • Düz lise mezunu bir kişinin Almanya'da eğitim seçenekleri şu şekildedir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Selin' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, mesleki diploma (Gesellenbrief) alan Ausbildung programı mezunları
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Selin

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @BasriBey

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Sağlık Sektörü: Hemşirelik, yaşlı bakım uzmanı, diş teknisyenliği . 2. Teknik ve Mühendislik: Elektrik teknisyeni, mekatronik teknisyeni, endüstriyel mekanikçi . 3. Ticaret ve Lojistik: Satış uzmanı, lojistik uzmanı . 4. Bilişim ve Teknoloji: Bilgi teknolojileri uzmanı, yazılım geliştirici . 5. Gastronomi ve Otelcilik: Aşçılık, otel yönetimi uzmanı . 6. El Sanatları ve Zanaat: Marangoz, kuaför
  • Ayrıca, Studienkolleg adı verilen bir yıllık üniversite hazırlık programına katılarak da Almanya'da eğitim almak mümkündür
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Sude' Alıntı:
@BasriBey, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dil Eğitimi Vizesi : Almanca dil eğitimi alarak dil yeterliliğinizi
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Sude, iyi ki değindin