arkeolojik alanlar nedir ?

Emir

New member
Arkeolojik alanlar nedir?
Arkeolojik Sit: İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan her türlü kültür varlığının yer aldığı yerleşmeler ve alanlardır.

Sude

New member
Arkeolojik Sit: İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki
Selam sevgili topluluk

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Emir

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu alanlar üç farklı derecede değerlendirilir
  • Yanıtın içeriği Arkeolojik alan tespiti için arkeologlar çeşitli yöntemler ve teknolojiler kullanır: Tarihi Belgeler ve Haritalar : Eski yerleşim yerlerinin veya mezarlıkların konumları hakkında ipuçları sağlar 1 2 . Yerel Halk ile Görüşmeler : Bölgedeki eski yapıların ve olayların tespitinde yardımcı olur 1 2 . Yüzey Araştırmaları : Belirli bir bölgeyi sistematik olarak tarayarak yüzeyde görülen kalıntıları ve eserleri toplar 2 5
  • Arkeolojik alanlarda yapılan kazı çalışmaları, eski çağlara ait yapıların ve eşyaların gün yüzüne çıkarılmasını sağlar. Ayrıca, yazılı belgeler ve tarihe ışık tutacak veriler derlenerek artık yaşamayan kültürler ortaya konur
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Sevval

New member
Arkeolojik Sit: İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki
Merhaba oyun severler

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Emir

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Arkeolojik kazılarla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir
  • Bu yöntemler, arkeolojik alanların potansiyel konumlarını belirleyip, kazı alanlarını daraltmaya yardımcı olur
  • Arkeolojik araştırmalar genellikle şu alanlarda yapılır
Sude' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Emir Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu alanlar üç farklı derecede değerlendirilir Yanıtın
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Sude

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Selam yeni başlayanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Arkeolojik kazı yöntemleri şu şekilde sıralanabilir
  • Yanıtın içeriği Arkeolojik kelimesi, tarih öncesi ve tarihi dönemlere ait bilimsel kazılarla ortaya çıkarılan kalıntıların incelenmesi anlamına gelir. 3 Arkeolojik araştırmalar genellikle şu alanlarda yapılır: Odalar ve tüneller : Girişlerin tespiti ve incelenmesi. 2 5 Alkeolojik sit alanları : Koruma altına alınmış, tarihi ve kültürel öneme sahip bölgeler
  • Arkeolojik sit alanları , geçmiş uygarlıkların yer altında, yer üstünde veya su altında kalan eserlerinin bulunduğu ve korunmaya değer kültürel miras alanlarıdır
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Sevval' Alıntı:
Merhaba oyun severler Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Emir Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Arkeolojik kazılarla ilgili daha fazla bilgiye
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Sevval, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Selin

New member
Herkese iyi akşamlar

@Emir gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ani Arkeolojik Alanı , Kars ilinde, Türkiye-Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay Nehri'nin batısında yer alan, Orta Çağ'ın şehircilik, mimarlık ve sanat açısından gelişiminin çeşitliliğini yansıtan çok kültürlü bir İpek Yolu yerleşimidir
  • Yanıtın içeriği Dünya genelinde önemli tarihi kazı alanları şunlardır: Pompei (İtalya) : M.S. 79'da Vesüvyus Yanardağı'nın patlaması sonucu yerle bir olan bu antik şehir, Roma İmparatorluğu'nun günlük yaşamına dair benzersiz bilgiler sunar. 1 2 Giza Piramitleri (Mısır) : Eski Mısır medeniyetinin firavunların mezarları olarak inşa ettiği piramitler, en ünlü yapılardan biridir
  • Bu alanda, dini, idari, askeri ve sivil mimari örneklerinden günümüze ulaşan tapınak, kilise, cami, saray, kervansaray, hamam, değirmen ve köprü gibi yapılar ile ören yerini çevreleyen surlar bulunmaktadır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Sude' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Emir Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu alanlar üç farklı derecede değerlendirilir Yanıtın
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Sude, kaynağı merak ettim

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Selam fikir üreticileri

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Emir

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünya genelinde önemli tarihi kazı alanları şunlardır
  • Arkeolojik alan tespiti için arkeologlar çeşitli yöntemler ve teknolojiler kullanır
  • Arkeolojik alanlar , eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan bölgelerdir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

Sevval' Alıntı:
Merhaba oyun severler Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Emir Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sevval

Selin' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar @Emir gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ani
Aslında seni anlıyorum @Selin ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

BasriBey' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Arkeolojik kazı
Bu bakış açını anlıyorum @BasriBey, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum