JAIPUR: Kaplanların dünyaya başarılı bir şekilde yeniden kazandırılmasından sonra Sarıska Kaplan Rezervi (STR), orman yönetimi birkaç hareket etmeyi planlıyor tembellik yedekte ayılar. Çiftin alınması bekleniyor sundha mata ve Jalore bölgesindeki Jaswantpura bölgesi.
STR Saha Direktörü RN Meena şunları söyledi: “Teklif, Baş Hayvanları Koruma Kurumu’ndan onay aldı. Hindistan Yaban Hayatı Enstitüsü (WII) ile hayvanı serbest bırakmadan önce telsizle tasmayla bağlamak için yazışmalar yapıldı.”
Teklif kapsamında, iki çift tembel ayı aşamalı olarak serbest bırakılacak.
Bir yetkili, hayvanlar dağılma aşamasında olduğundan, yeniden yerleştirme sırasında tembel ayılar için radyo tasması takmanın zorunlu olduğunu söyledi. Hayvanların insanların egemen olduğu bölgelere girme olasılığı vardır, bu da çatışmaya yol açabilir ve bu nedenle onlara tasma takılması tavsiye edilir.
“Bu aynı zamanda, bir bölgeye yeni getirilen ve iklime alışana kadar sınırlı bir süre muhafaza edilmesi gereken kaplanlar ve diğer hayvanlar için de geçerlidir. Bakanlık, telsiz tasmalarının yanı sıra, yoğun yaya devriyeleri, kaçak avlanmayı önleme kampları, istihbarat/istihbarat toplama vb. gibi geleneksel koruma gözetleme ve gözetleme yöntemlerini ikame edecek.
Yeşil aktivistler, tarihsel kayıtların da gösterdiği gibi, Sarıska’da ‘adlı bir yerin var olduğunu’ söylediler.reechundaKelimenin tam anlamıyla ‘kamış yeri’, yani tembel ayı anlamına gelir. STR bir zamanlar iyi bir tembel ayı popülasyonuna ev sahipliği yaptığından, bu, vahşi yaşam uzmanlarından gecikmiş bir soruydu.
Sarıska Kaplan Vakfı’nın kurucusu Dinesh Durani şunları söyledi: “Nisan 2013’te Sarıska’da bir erkek tembel ayı kurtarıldı ve serbest bırakıldı. Korumayı artıracağı için hayvanın çiftleştirilmesini talep etmiştik. Ancak herhangi bir adım atılmadan ayı ortadan kayboldu. Sarıska’nın çok fazla potansiyeli olduğu ve nüfusun gelişebileceği için ormanın taşınmasını memnuniyetle karşılıyoruz.”
Uzmanlar, tembel ayıların Abu Dağı gibi ormanlık alanlarda bol miktarda bulunduğunu ve insan yerleşimlerine girerek insan-hayvan çatışması olasılığını artırdığını söyledi. Bu tür alanların Sarıska’ya taşınması soruna olası bir çözüm olabilir.