JAIPUR: Rajasthan Yüksek Mahkemesi Salı günü, birinden mali ve cinsel yardım istemekle suçlanan, görevden alınan Rajasthan Polis Teşkilatı (RPS) memuru Kailash Chand Bohra’ya kefaletle serbest bırakıldı. tecavüz hayatta kalan.
Eyalet hükümeti, iddianamenin ardından Mart 2021’de kendisine zorunlu emeklilik hakkı vermişti.
Yargıç Pankaj Bhandari’nin tek kürsüsü, dilekçe sahibine 1 lakh Rs’lik kişisel bir tahvil ve her biri 50.000 Rs’lik iki kefalet karşılığında kefalet verdi.
Mahkeme, maktulün polise cinsel yardım talep etmekle ilgili çeşitli kişiler aleyhine birkaç şikayette bulunduğunu, polisin olumsuz bir nihai rapor sunduğunu ve maktulün kendisinin bir uzlaşma temelinde şikayetini geri çektiğini söyledi. Ayrıca mahkeme, “Başvurucu 1 yıl 10 aydır tutukludur. Davanın esasına ilişkin bir yorumda bulunmadan üçüncü başvurunun kefaletle serbest bırakılmasını uygun görüyorum” dedi.
Bu davadaki mağdur, davasına devam etmesi için her biri 10.000 Rs’lik beş taksit halinde Bohra’ya 50.000 Rs verdiğini iddia etti. Mağdur, aleyhindeki davanın Yolsuzlukla Mücadele Yasası kapsamında kaydedilmesi için başvuruda bulunmuştur. tnn