Devlet Organ Bağışçıları ve Alıcılar Nat’l Transplant Oyunlarında Yıldız | Jaipur Haberleri

MuzMo

New member
JAIPUR: 26 yaşında Rahul Prajpat, organ nakli yasalarına uymak için kimliği kendisinden gizli tutulan bir bağışçıdan kalp aldı, ancak Cumartesi günü Mumbai’deki Ulusal Nakil Oyunlarında altın madalya kazandığında, ‘bilinmeyen’ bağışçıya teşekkür etti.
Delhi’deki AIIMS’de kalp alan Prajapat, “Bağışçının kim olduğunu bilmiyorum ama onun sayesinde spor yapıp altın madalya kazanabiliyorum” dedi. Rajasthan takımı için bir kriket maçına katıldı.
Organ bağışı ile ilgili mesaj göndermek için Mumbai’de düzenlenen bir günlük ulusal nakil oyunlarına katılan 12 Rajasthanlı oyuncudan oluşan bir ekip, beş altın, üç gümüş ve iki bronz madalya kazandı.
“Organ bağışı sadece hayat kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda alıcı ve verici de eğlenceli ve egzersiz dolu bir hayat yaşayabilir. 2015 yılında böbrek alan Jaipur’da ikamet eden 35 yaşındaki Amit Kumar Sharma, “Bu, insanlara vermek istediğimiz mesajdır” dedi. Etkinliğe katılanlardan 10’u alıcı, ikisi bağışçı oldu. .
“Annem bana böbreğini verdi ama bugün normal bir hayat sürüyor. Bikaner’de elektrik departmanında çalışan ve Bikaner’de ikamet eden 35 yaşındaki Ramdev Singh, “Mesaj açık, bir böbreğini bağışladıktan sonra bile kişi rutin işlerinde herhangi bir sorun yaşamayacak” dedi. sikar. Singh, 100m yarışında altın madalya kazandı.
70 yaşındaki Krishna Ram Sharma azim ve kararlılık gösterdi. 100 metrede büyükler kategorisinde altın madalya kazandı. Böbrek nakli geçirdiğinde sadece 24 yaşındaydı ve Kasım 2020’de Asya Rekorlar Kitabı ona en uzun hayatta kalma oranına sahip böbrek nakli vakası rekoru kırdığı için bir sertifika verdi.
6 Temmuz 1953’te doğan Hanumangarh’ın bir sakini olan Sharma, 1977’de kronik böbrek hastalığından muzdaripti. Kardeşi böbreğini bağışlamıştı. Bugün, böbrek naklinden 45 yıl sonra bile koşmaya hazır ve hatta bir madalya bile kazandı.