Jaipur: Mali siber dolandırıcılık kurbanları, paranın dolandırıcıların hesaplarına girmesini önlemek için 1930 yardım hattına hızla şikayette bulunabilirler.
Müdür CDTI (Merkezi Dedektiflik Eğitim Enstitüsü) Dr. Amandeep Kapoor, mağdurların ödemelerin bloke edilebilmesi için acilen yardım hattını araması gerektiğini söyledi.
“Kurbanlara, dolandırıcılığın farkına varır varmaz hemen yardım hattını aramalarını tavsiye ediyoruz. Bu, ödemeleri bloke etmeye ve parayı geri almaya yardımcı olur” dedi.
Kapoor’a göre, birkaç kurban paralarını geri aldı. Hemen yardım hattına şikayette bulunan birkaç mağdur, bir süre sonra paralarının kendilerine iade edildiğini gördü. Burada zaman çok önemli” dedi.
Ayrıca online işlemler sırasında kişilerin siber hijyene dikkat etmesi gerektiğini söyledi. “İnsanlar bankalarından her işlem için rutin hatırlatıcılar ayarlayabilir. Şüpheli mesajlar da atılmalıdır” dedi. “Önleme bir kalkandır. Bununla ilgili dolandırıcı mesajlara aldırış etmeyin KYCelektrik faturaları vs” diye devam etti.