RAJKOT: Şehir merkezli HN Shukla Koleji’ndeki iki kağıt sızıntısından üç ay sonra, Gandhigram polisi Perşembe günü, soru kağıtlarının mühürlü kapağını güvenli bir yerde tutmakla görevli enstitünün eski bir personelini tutukladı.
Polis, Saurashtra Üniversitesi (SU) baş yazı işleri müdürü Amit Parekh’in Çarşamba gecesi geç saatlerde şikayette bulunmasının ardından sanık Jigar Bhatt’ı tutukladı. Bhatt’ın adı, bir adli tıp laboratuvarından alınan bir raporun ardından yürütülen bir polis soruşturması sırasında ortaya çıktı.
13 Ekim’de BBA 5. dönem doğrudan vergi belgeleri ve BCom 5. dönem denetim ve kurumsal yönetim belgesi sızdırıldı. Üniversite, BBA soru formunu bir gecede değiştirmeyi başardı ancak BCom sınavını ertelemek zorunda kaldı. Sınava toplam 14.000 BCom öğrencisi ve 2.400 BBA öğrencisi katıldı.
Bu kolej, SU sendikasının eski bir üyesi ve BJP gençlik kanadı genel sekreteri Nehal Shukla ve eski başbakanın kuzeni Mehul Rupani tarafından yönetiliyor. Vijay Rupani ve ayrıca sendikanın eski üyesi.
Üniversite tüm sınav merkezlerinden soru kitapçıklarını aynı vaziyette iade etmelerini istedi ve bunlar sınav müdürünün odasında muhafaza edildi. Oda dijital kasa ile şifre ile kilitlendi. Adli tıp uzmanlarından oluşan bir ekip daha sonra bu odayı ziyaret ederek gerekli örnekleri topladı. Basım sonrası evraklar usulüne uygun olarak kapalı zarfa konularak sınav merkezlerine gönderilir. Mühürlü kağıdın her paketi, sınav merkezi kodunu ve benzersiz bir paket numarasını içerir.
FSL raporu, 23072 merkez kod numaralı mührün her iki kağıtta da tahrif edildiğini ve bürokrasi üzerinde farklı türde renksiz bir bant olduğunu ileri sürdü. Merkez kodu, adı HN Shukla College olarak tanımladı.
Jigar Bhatt, bu mühürlü soru kağıtlarını kabul etmekten ve onları güvenli bir yerde saklamaktan sorumluydu. FIR, IPC Bölümleri 406.409, 420 ve 120(B) kapsamında kayıtlıdır.
Medyaya konuşan HN Shukla Kolejler Grubu’nun yönetim mütevellisi Nehal Shukla, çalışanın rolünü reddetti ve her türlü usulsüzlüğe veya adam kayırmaya izin verildiğini söyledi.”
Shukla, üniversite yetkililerinin sınav sürecini yönetmede ihmalkar davrandığını söyleyerek SU’ya ateş açtı. “Sızıntıdan sonra geri dönen anketler, adli tıp ekibi örnekleri almaya gelene kadar dört gün boyunca CCTV’siz bir odada tutuldu.”