JAIPUR: Davul ritimleri, gösterişli kostümler ve güzel hava, Pazar günkü ‘Queer Gulabi Pride’ yürüyüşünü, farklı ülkelerden katılan LGBTQ topluluğu üyelerinin katıldığı şehirde eğlenceli ve heyecan verici bir etkinlik haline getirdi. Şahid Smarak toplumda ‘kabul ve kapsayıcılık’ mesajı ile MI Yolu üzerinden Albert Hall’a.
“Delhiliyim ve ilk kez bir gurur yürüyüşüne katılıyorum. Etkinliğe katılmak için Delhi’den gelen Ram, çok heyecanlandım ve çok keyif aldım” dedi.
2015 yılında kentte beşinci kez düzenlenen onur yürüyüşü, ancak Covid-19 nedeniyle ara verildi ve üç yıl aradan sonra kentte yeniden düzenleniyor.
Delhi’ye ait olan ancak son birkaç yıldır Jaipur’da yaşayan Mehar, “Delhi, Madhya Pradesh ve diğer eyaletler dahil olmak üzere ülkenin farklı yerlerinden bir araya geldiğimiz bir fırsat” diyor.
Akşamın geç saatlerine kadar LGBTQ üyeleri, çiseleyen yağmur onları ıslatmaya devam ederken hoş bir esinti eserken Bollywood şarkılarının ritimleriyle dans etti.
“Toplumun bir parçası olduğumuz ve hiçbir ön yargı ve ön yargı olmaksızın kabul edilmemiz gerektiği konusunda topluma bir gurur mesajı vermek istiyoruz. Biz de toplumun diğer kesimleri gibi eşit haklar, eşit haysiyet, eşit kabul, eşit onur istiyoruz. Sadece Hindistan’da değil, dünyanın diğer yerlerinde de kendi kimliğimizi ve kabulümüzü elde etmek için mücadele ediyoruz. Ancak Hindistan’da durum değişiyor ve insanların LGBTQ’ya yönelik zihniyeti değişiyor” dedi. Etkinliği düzenleyen Rajasthan Transgender Refah Konseyi üyesi ve Nai Bhor Sanstha’nın kurucusu Pushpa.