Jaipur: Sürekli olarak üretilmedikleri için yetersiz kalan güneş ve rüzgar enerjisi, şebeke istikrarını tehdit ediyor ve iletimde tıkanıklığa neden oluyor.
Hindistan Dünya Kaynakları Enstitüsü, Bask Araştırma Vakfı ve Devlet için bir yol haritası çizen Özelleştirilmiş Enerji Çözümleri.
Pil depolama çözümleriyle yenilenebilir enerji maliyetinin, üretim kapasitesindeki artışla birlikte düşeceğini söyledi. Çalışma, pil depolama sistemlerini elektrik şebekesine entegre etmenin Rajasthan’daki sistem maliyetlerinde 1.400 Rs’ye kadar tasarruf sağlayabileceğini söylüyor.
Analize göre, güneş enerjisi kapasitesi 25 GW’a çıkarsa seviyelendirilmiş elektrik maliyeti (LCOE) 6,32 kWh’den 6,20 Rs’ye düşecek. Kapasite 35 GW’a yükseldiğinde, LCOE 5,97 Rs’den 5,81 Rs’ye düşecektir. 45 GW durumunda LCOE, 5.20 Rs yerine 5.15 Rs’de daha düşük olacaktır.
Çalışma, hem Pompajlı Hidro Depolama (PHS) hem de Batarya Enerji Depolama Sisteminin (BESS) güneş ve rüzgara dayalı güç sistemiyle entegrasyonunun Rajasthan’ın temiz enerji geleceği için uygun ve ekonomik bir yol olduğuna işaret ediyor.
Rajasthan, Danışmanlık (Enerji) AK Gupta raporu yayınlarken, “Pompalanan hidro veya pil depolamalı hibrit güneş çözümleri, Rajasthan’ın özellikle yoğun kullanım için devasa güneş enerjisi kapasitesini kullanması için saatin ihtiyacıdır.”
Araştırma bulguları, WRI Hindistan Enerji İcra Direktörü Bharath Jairaj tarafından paylaşıldı. Sandhya SundararagavanKurşun, Enerji Geçişleri, WRI Hindistan, tr Simon GroverCEO, Bask Araştırma ve Rahul WalawakarÖzelleştirilmiş Enerji Çözümleri başkanı ve genel müdürü.
Etkinlik, azaltılmış iletim ve dağıtım kayıpları yoluyla çifte fayda sağlayan dağıtılmış güneş enerjisi üretim sistemleri ve güneş enerjisi tüketim noktasında üretildiği için ek iletim altyapısından kaçınarak maliyet tasarrufu sağlayan tartışmalara yer verdi.