JAIPUR: Özel eğitim kurumları tasarıya karşı çıktı Rajasthan Özel Eğitim Yönetmeliği Bill 2023, bunu onları haklarından mahrum etmek için bir araç olarak gösteriyor.
Pazar günü yapılan bir basın açıklamasında, bir grup okul, düzenleyici kurumun yasa dışı ve ebeveynler üzerinde bir yük oluşturacak şekilde %1 ücret alınması hükmünü çağırdı. “Okullar zaten kurallara ve yönetmeliklere göre yönetiliyor. Faturaların toplam maliyetlerinin %1’i oranında tahsil edilmesinin sağlanması, maliyetlerden mahsup edilecek veya düzeltilecektir. Hükümetin, okullar veya eğitim kurumları için tek gelir kaynağının harçlar olduğunu anlaması gerekiyor. İkincisi, düzenleyici komisyon bir okula para cezası verir veya ceza verirse, mahkemede buna itiraz etme olanağı yoktur. Komisyonun olağanüstü yetkileri okulların özerkliğini sıfıra indirecek” dedi. Sandeep Bakshi ile İlerici Okullar Derneği bir basında.
Hükümet, eğitimin kalitesini artırmak ve maliyetleri düzenlemek için düzenleyici bir kurum kurma niyetini onayladı.
Baba PSA konumundan Thomas Tasarının okullar dikkate alınmadan hazırlandığını söyleyen kilit paydaşların görüşleri, hükümetin haksız yaklaşımlarıdır.
“2021-2022’de okullarda kaydedilen 1.91 crore kaydın neredeyse yarısı özel okullardaydı. Özel okulların katkısının, tamamen finanse edilen ve becerikli özel kurumlara neredeyse eşit olduğunu kanıtlıyor. Özel okulların 2/3’ü Covid zamanlarında iki yıllık mali kayıplarını henüz atlatamadığı için hükümetten yapıcı destek bekliyoruz” dedi.