Rajkot-Ahmedabad otoyolunun altı şeridi ertelendi | Rajkot Haberleri

KulOr

Global Mod
Global Mod

RAJKOT: Altı şeritli Rajkot-Ahmedabad otoyolundaki çalışmalar üç yıl ertelendi. Vatandaşlar zor durumda kalırken, çalışmaların ne zaman tamamlanacağına dair bir tarih verilmiyor.
Otoyolda çok sayıda dolambaçlı yol ve barikat var ve proje beş yıldır devam ediyor. Projede yer alan müteahhitler, eyalet hükümetinin Yollar ve Binalar Departmanından gelen bildirimlere yanıt vermiyor.
Müteahhitler ile devlet arasındaki iletişim ve devlet tarafından yapılan duyurular iki (RTI) tepki ile kamuoyuna açıklandı. bu RTI Otoyolun dört kesimi için iş verilen iki müteahhidin temerrüde düştüğü ve işin ancak yüzde 40-50’sinin tamamlandığı yanıtlardan anlaşıldı. Ocak 201’de dört bölüm için iş iki müteahhide verildi.
İşin tamamlanması için son tarih Ocak 2020 idi. Ulusal Karayolları Dairesi İcra Mühendisi tarafından 21 Aralık 2022 tarihinde yayınlanan “sonlandırma niyeti bildirimi” yazısında Sadbhav Mühendislik Ltd., yüklenicinin kusuru gidermek için düzeltici önlem almadan kötü performans göstermeye devam ettiği belirtilmektedir. Bundan müteahhit sorumluydu. Sayla Bamanbor bölüm.
Duyuruya göre, yetkili makam, yüklenicinin zor mali durumunu dikkate alarak projeyi hızlandırmak için Temmuz 2022’de taşeronluk ve taşeronluğa doğrudan ödeme yapılmasına izin verdi. Ancak müteahhit gereksiz yere üç ayını aldı ve Ekim 2022’de üçlü bir anlaşma yaptı.
Devlet mühendisi 24 Kasım 2022’de yüklenicinin veya alt yüklenicinin önceden hükümet onayı olmaksızın insan gücü, makine ve malzemelerin (çimento, çelik, bitüm vb.) proje sahasından terhis edilmesine başladığını bildirdi.
Otoyolun Bagodra-Limdi kesiminin işi de bu müteahhide verildi. İçin çalışıyorum Rajkot Bamanbor bölümü Varaha Infra Ltd.’ye devredildi. Devletin danışman ve denetim kuruluşunun yükleniciye yazdığı mektupta şöyle deniyor: “Yüklenicinin işinin bir finans kuruluşu tarafından devralındığını ve bu önemli gerçeğin otorite tarafından gizlendiğini çeşitli kaynaklardan öğrendik.”
Mektupta ayrıca müteahhidin işi bırakmak niyetinde olduğu da belirtildi. Yollar ve Binalar Dairesi’nin ilgili tüm yetkililerine de gönderilen bu yazıda müşavir, “Yeterli imkanlara ve hükümetten gelen uyarılara rağmen müteahhitin sözleşmeye bağlı kalmaya niyeti olmadığını” belirtti.
Limdi-Sayla kesiminin işi de aynı yükleniciye verildi.
RTI aktivisti Shailendrasinh Jadeja “20 gün önce iki RTI başvurusuna cevap aldım. Tüm uyarı yazıları yetkili makam tarafından ancak proje bitiş tarihi geçtikten sonra verildi. Öngörülen 730 günlük süre içinde herhangi bir denetim yapılmadı ve müteahhitlere tamamlamaları için süre verildi. Bu, yetkililerin bir ihmalidir ve millet için büyük bir kayıptır.”