JAIPUR: Telekom hizmet sağlayıcılarının binalara baz istasyonu kurmak için herhangi bir kurumdan izin almaları gerekmiyor. Yönergeler tarafından hazırlanmıştır UDH departmanı Cuma gününde. “Yeni düzenleme kapsamında telekom şirketlerinin, özellikle 5G hizmetleri için özel mülklere kablo döşemek veya iletim kulesi veya iletim kulesi yerleştirmek için artık devletten izin istemesi gerekmiyor. Firmaların sadece yazılı ihtarname göndermeleri yeterlidir. için UDH departman” dedi bir departman yetkilisi. Yeni bildirim, 5G kulelerinin kurulumuna karşı şikayette bulunan herkesi etkili bir şekilde yasakladı.
Komşunuz baz istasyonu kurmak için evinin veya ofisinin bir bölümünü kiralamayı planlıyorsa, artık itiraz edemez ve şikayette bulunamazsınız.
Rajasthan’da 5G kulelerinin kurulumuna ilişkin yeni yönergelere göre, telekom servis sağlayıcılarının kuleleri kurmak için herhangi bir kurumdan izin alması gerekmiyor.
Yönergeler Cuma günü Şehir Planlama ve Konut Dairesi (UDH) tarafından yayınlandı. “Yeni düzenleme kapsamında telekom şirketlerinin, özellikle 5G hizmetleri için özel mülklere kablo döşemek veya iletim kulesi veya iletim kulesi yerleştirmek için artık devletten izin istemesi gerekmiyor. Firmaların sadece yazılı ihtarname göndermeleri yeterlidir. UDH departmanına” dedi bir departman yetkilisi.
Yeni bildirim, 5G kulelerinin kurulumuna karşı şikayette bulunan herkesi etkili bir şekilde yasakladı. Daha önce, bir cep telefonu direği kurmak için operatörün önce ilgili il veya ilçelerdeki ilgili makamlara ve genel ilan yayınlayan makama başvurması gerekiyordu. Bir vatandaş 15 gün içinde itiraz ederse veya öneride bulunursa, yetkili makam duruşma başlattı. Telekom şirketlerinin başvurularının duruşmadan sonra reddedildiği birkaç dava var. JDA, Jaipur’daki cep telefonu kulelerinin merkeziydi.
Ancak UDH Departmanı yetkilileri, bunun 25 Ağustos 2022’de dahil edilen ve yakın zamanda formüle edilen Indian Telegraph Geçiş Hakkı (Değişiklik) Kuralları, 2022’ye uygun olarak yapıldığını iddia etti. bilgi teknolojisi bakanlığı.
Bir UDH departmanı yetkilisi, “Eyaletteki çeşitli makamlarda bekleyen birkaç baz istasyonu şikayeti var. Bunlar eski olsalar da, bu yönerge nedeniyle önemlerini de kaybedecekler” dedi.
UDH departmanı, mobil iskele kurma prosedürünün ayarlanmasına ek olarak, bu tür kurulumların oranlarını da yarı yarıya veya üçte bir oranında düşürdü.