RAJKOT: İki yıl önce Covid-19 salgını nedeniyle toplu halde terfi eden ve şimdi 12. sınıf sınavına girecek öğrenciler, Saurashtra Üniversitesi psikoloji bölümünden psikolojik danışmanlık alıyor.
Bakanlık bu amaçla Rajkot’taki çeşitli okullarla işbirliği yapacak.
İki yıl önce eyalet hükümeti, 2021 akademik yılına başlayarak 12 bin öğrenciyi 10. sınıftan 11. sınıfa terfi ettirmişti.
Uzmanlar, bu öğrencilerin çok büyük bir kısmının sınava girerken sınav kaygısı ve fobisi yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. yönetim kurulu sınavı İlk kez. Bu dönemde intihar riski de artar.
Bölüm, farklı okullardaki gençleri denetleyecek farklı profesör ve öğrenci ekipleri oluşturacak.
SU’ya göre, fakülteler, bölümün yardım hattı numarasına gelen aramalardan sonra kişisel rehberlik fikrini ortaya attı. Birçok öğrenci stres, depresyon, kaygı vb. çeşitli sorunlardan psikolojik yardım almakta ve şikayet etmektedir.
Yogesh YogsanBölüm Başkanı, “Öğrenciler sınava girerken okuduklarını unutma, sınavda kitap okumaya karşı isteksizlik, başarısız olma korkusu ve ödevi zamanında bitirememe gibi sorunların çözümü için bizi sıklıkla arıyorlar.”
Bu tür bir akıl hastalığı, sinirlilik, özgüven eksikliği, konsantrasyon eksikliği, aşağılık kompleksi gibi çeşitli sorunlara yol açabilir. Bunun yanı sıra baş ağrısı, sindirim sorunları, halsizlik, uyku bozuklukları, yeme bozuklukları, obezite vb.
“Bölümümüzün hocaları ve öğrencileri farklı okullarda dersler vererek, katarsis, kendi kendine telkin ve benzeri çeşitli teknikler kullanarak öğrencilere duygusal rahatlama sağladılar. Bu, sınav kurullarının karşılaştığı sorunlara yönelik olarak dairemizin başlattığı bir kampanyadır” dedi.
Ekip ayrıca ebeveynler için oturumlar düzenleyecek ve onlara velilerine baskı yapmamaları ve bunun yerine özgüvenlerini artırmaları gerektiğini açıklayacaktır. Ayrıca ihtiyaca göre bireysel seanslar yapacaklardır.