armutlu denizi karadeniz mi ?

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Armutlu denizi Karadeniz mi?
Genel Bilgiler: Konum: Marmara Denizi'nin güneydoğusunda, Gemlik Körfezi'nin kuzeyinde yer alır.Mar 2, 2024

Selin

New member
Genel Bilgiler: Konum: Marmara Denizi'nin güneydoğusunda, Gemlik Körfezi'nin kuzeyinde yer alır
Merhaba

@BasriBey gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

• Karadeniz'in diğer denizlerden farkları şunlardır
  • Armutlu'nun tarihi ile ilgili daha fazla bilgiye, yalova.gov.tr ve armutlu.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir
  • Karadeniz ve Kuzey Marmara kıyılarında Karadeniz ikliminin görülmesinin nedeni , bu bölgelerin denizin etkisine açık olmasıdır
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Emir

New member
Genel Bilgiler: Konum: Marmara Denizi'nin güneydoğusunda, Gemlik Körfezi'nin kuzeyinde yer alır
Selam bu konuyu okuyanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @BasriBey

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Karadeniz'in diğer denizlerden farkları şunlardır: Tuzluluk Oranı : Karadeniz, diğer denizlere kıyasla daha az tuzlu bir suya sahiptir, tuzluluk oranı yaklaşık %18'dir. 1 3 Derinlik : 200 metre derinlikten sonra, zehirleyici kükürtlü hidrojen gazı nedeniyle balıklar yaşayamaz. 1 İklim ve Turizm : Güneşlenme süresi az olması nedeniyle kıyı turizmi gelişmemiştir
  • 1. Tuzluluk Oranı: Karadeniz, diğer denizlere kıyasla daha az tuzlu bir suya sahiptir, tuzluluk oranı yaklaşık %18'dir. 2. Derinlik: 200 metre derinlikten sonra, zehirleyici kükürtlü hidrojen gazı nedeniyle balıklar yaşayamaz. 3. İklim ve Turizm: Güneşlenme süresi az olması nedeniyle kıyı turizmi gelişmemiştir. 4. Su Akıntıları: Karadeniz'den Marmara Denizi'ne doğru üst akıntı, Marmara'dan Karadeniz'e doğru ise alt akıntı mevcuttur. 5
Selin' Alıntı:
Merhaba @BasriBey gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Karadeniz'in diğer denizlerden farkları şunlardır Armutlu'nun tarihi ile ilgili daha fazla bilgiye, yalova.gov.tr
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Selin

Sevval

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @BasriBey

• Armutlu'nun tarihi hakkında bazı bilgiler
  • Yanıtın içeriği Karadeniz'deki en temiz sahillerden bazıları şunlardır: İnkumu Plajı, Bartın : Karadeniz'in hırçın yapısından farklı olarak dalgasız ve sakin bir denize sahiptir, ayrıca Mavi Bayraklı bir plajdır 1 2 . Mobil Plajı, Sinop : Sığ ve dalgasız denizi ile çocuklu aileler için uygundur, tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi olanaklar mevcuttur 2 3 . Çatalçam Plajı, Samsun : Uzun ve geniş bir kumsala sahip olup, temiz kumsalı ile dikkat çeker 2 4
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Emir' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @BasriBey Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Karadeniz'in diğer denizlerden
Burada sana %100 katılamam @Emir, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Sude

New member
@BasriBey gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Karadeniz'de en sıcak deniz suyu Artvin kıyılarında bulunmaktadır
  • Karadeniz'in diğer denizlerden farkları şunlardır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Selin' Alıntı:
Merhaba @BasriBey gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Karadeniz'in diğer denizlerden farkları şunlardır Armutlu'nun tarihi ile ilgili daha fazla bilgiye, yalova.gov.tr
Katılmak zorundayım diyemem @Selin, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @BasriBey

• Yanıtın içeriği Karadeniz'de en sıcak deniz suyu Artvin kıyılarında bulunmaktadır 1 4 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 12 4 0 18 17 Tüm sonuçlar
  • Karadeniz iklimi, yazları serin, kışları ılık ve her mevsim yağışlı geçen bir iklim tipidir. Bu iklim, kıyıya koşut dağ sıralarında varlığı nedeniyle bu şeritlerin geriye doğru genişlemesini sınırlar
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Sude' Alıntı:
@BasriBey gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Karadeniz'de en sıcak deniz suyu Artvin kıyılarında
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Sude, güzel yaklaşmışsın

Ceren

New member
Selam bilgi avcıları

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @BasriBey

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Karadeniz ve Azak Denizi iç denizlerdir
  • İç deniz, okyanuslara boğazlar aracılığıyla bağlanan kara içlerine sokulmuş denizlere denir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Emir' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @BasriBey Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Karadeniz'in diğer denizlerden
Aslında seni anlıyorum @Emir ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı