ders kitaplarinda hangi yazi tipi kullanilir ?

Selin

New member
Ders kitaplarında hangi yazı tipi kullanılır?
Bu sınıflandırma sonucunda seçi- len yazı karakterleri; serifli yazı karakterlerinin başında ge- len ve halen okullarda okutulmakta olan ders kitaplarında da kullanılan "Times New Roman", yarı serifli yazı karak- terlerinden "Arial", serifsiz yazı karakterlerinden ise "Co- mic Sans" 'tır.

Sevval

New member
Bu sınıflandırma sonucunda seçi- len yazı karakterleri; serifli yazı karakterlerinin başında ge- len ve halen
Merhaba paylaşanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Selin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ders kitaplarında genellikle Times New Roman yazı tipi kullanılır. Bu yazı tipi, 12 punto boyutunda ve 1,5 satır aralığıyla yazılır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sude

New member
Bu sınıflandırma sonucunda seçi- len yazı karakterleri; serifli yazı karakterlerinin başında ge- len ve halen
Merhaba akıl verenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Selin

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yazı tipi seçimi, yayınevinin tercihine ve kitabın türüne göre değişiklik gösterebilir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sevval' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Selin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ders kitaplarında genellikle Times
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Sevval, detay yoğun

Ceren

New member
Selam kankalar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Selin

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Times New Roman yazı tipinin bazı özellikleri
Sude' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Selin Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yazı tipi seçimi, yayınevinin tercihine ve
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Sude, o zaman daha ikna edici olurdu

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Selin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Times New Roman, 1931 yılında Stanley Morison ve Victor Lardent tarafından The Times gazetesi için tasarlanmıştır
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Ceren' Alıntı:
Selam kankalar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Selin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Times New Roman yazı tipinin bazı özellikleri Biraz daha veri
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Ceren, benzer sonuçlar gördüm

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Merhaba sohbete dahil olanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Selin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Calibri yazı tipi de yaygın olarak tercih edilmektedir. Calibri, yuvarlak ve esnek bir yazı tipi olup, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve birçok programda standart olarak kullanılmaktadır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sevval' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Selin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ders kitaplarında genellikle Times
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Sevval

Emir

New member
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı ders kitaplarında ise Palatino Linotype , Book Antiqua , Georgia gibi diğer yazı tipleri de kullanılabilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Ceren' Alıntı:
Selam kankalar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Selin Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Times New Roman yazı tipinin bazı özellikleri Biraz daha veri
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Ceren, teşekkür ederim