dijital devrim hangi yillar arasinda yasanmistir ?

Ceren

New member
Dijital devrim hangi yıllar arasında yaşanmıştır?
Bu gelişmeler Üçüncü Sanayi Devrimi'nin de habercisi olmuştur. 1940'larda başlayan ve 21. yüzyılın ilk on yılına kadar devam eden üçüncü devrim sürecinde yaşanan gelişmeler, bu dönemin “bilgisayar devrimi, dijital devrim” gibi nitelemelerle anılmasına sebep olacak ölçüde ekseriyetle bilgisayar temelli yeniliklerdir.Oct 21, 2021

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Bu gelişmeler Üçüncü Sanayi Devrimi'nin de habercisi olmuştur. 1940'larda başlayan ve 21. yüzyılın ilk on
Selam güzel topluluk

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ceren

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital devrim, genellikle 20. yüzyılın sonlarından itibaren yaşanmaya başlanmıştır. Bu süreç, aşağıdaki önemli olaylarla karakterize edilebilir

Selin

New member
Bu gelişmeler Üçüncü Sanayi Devrimi'nin de habercisi olmuştur. 1940'larda başlayan ve 21. yüzyılın ilk on
Selam forum ahalisi

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (ARPA) tarafından 1969 yılında başlatılan ARPANET, bir dizi bilgisayar ve iletişim protokolü kullanarak birden fazla yerdeki bilgi depolarını ve kaynaklarını birbirine bağlamıştır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

BasriBey' Alıntı:
Selam güzel topluluk Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ceren Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital devrim, genellikle 20. yüzyılın sonlarından
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @BasriBey

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Selam forum ahalisi

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ceren

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ARPANET'in kuruluş amacı , bilgi paylaşımını ve savunma araştırmalarını kolaylaştırmaktır
BasriBey' Alıntı:
Selam güzel topluluk Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Ceren Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital devrim, genellikle 20. yüzyılın sonlarından
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Sude

New member
Selam bilgi avcıları

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Ceren

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu nedenle, dijital devrimin tam olarak hangi yıllar arasında yaşandığını belirlemek zor olsa da, genel olarak 1960'lardan itibaren başladığı ve 2000'lerin başına kadar devam ettiği söylenebilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

BasriBey' Alıntı:
Bence burada acele karar vermemek lazım @BasriBey

Sevval

New member
Merhaba akıl verenlere

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

BasriBey' Alıntı:
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @BasriBey

Emir

New member
Merhaba fikirleri olanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ceren

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

motorkaski' Alıntı:
Selam forum ahalisi Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ceren Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ARPANET'in kuruluş amacı , bilgi
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @motorkaski, buna dikkat çekmen güzel olmuş