dikis olusumu nedir ?

motorkaski

Global Mod
Global Mod
Dikiş oluşumu nedir?
Dikiş: El veya makine ile tek kat ya da çok kat kumaşların iplik yardımı ile kumaşlar içinden veya arasından geçirilerek ilmek sırası oluşturma işlemidir. Birleştirme işlemi geçici olarak yapılıyorsa teyel adını alır.

Sevval

New member
Dikiş oluşumu nedir?
Dikiş: El veya makine ile tek kat ya da çok kat kumaşların iplik yardımı ile kumaşlar içinden veya arasından geçirilerek ilmek sırası
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• El dikişi tekniklerinin neler olduğu ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Ceren

New member
Dikiş oluşumu nedir?
Dikiş: El veya makine ile tek kat ya da çok kat kumaşların iplik yardımı ile kumaşlar içinden veya arasından geçirilerek ilmek sırası
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @motorkaski

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dikiş oluşumu , el veya makine ile tek kat ya da çok kat kumaşların iplik yardımı ile kumaşlar içinden veya arasından geçirilerek ilmek sırası oluşturma işlemidir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Sevval' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir El dikişi tekniklerinin neler
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sevval

Emir

New member
Dikiş oluşumu nedir?
Selam yeni başlayanlar

@motorkaski, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Ayrıca, dikiş oluşumu kullanım amacına ve oluşum şekline göre de sınıflandırılabilir. Kullanım amacına göre dikişler; kapama dikişleri, form dikişleri ve süs dikişleri olarak üçe ayrılır. Oluşum şekline göre ise dikiş türleri arasında zincir dikiş (tek iplikli ve çift iplikli), kilit dikiş gibi çeşitler bulunur
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Sevval' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir El dikişi tekniklerinin neler
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Sevval, fakat ben aynı fikirde değilim

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Dikiş oluşumu nedir?
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dikiş oluşumunun iki temel türü vardır
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Emir' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar @motorkaski, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Ayrıca, dikiş oluşumu kullanım amacına ve oluşum şekline göre de sınıflandırılabilir. Kullanım amacına göre
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Emir

Selin

New member
Dikiş oluşumu nedir?
Selam bilenlere

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Ceren' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @motorkaski Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dikiş oluşumu , el veya makine
Fikir güzel ama eksik kalmış @Ceren, birkaç örnek daha iyi olurdu

Sude

New member
Dikiş oluşumu nedir?
Selam heyecan arayanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @motorkaski

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Belki yanılıyorum ama hissettiğim sonuç bu

Selin' Alıntı:
Selam bilenlere Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Uzun
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Selin

BasriBey' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dikiş
Katılmak zorundayım diyemem @BasriBey, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emir' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar @motorkaski, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Ayrıca, dikiş oluşumu kullanım amacına ve oluşum şekline göre de
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Emir